Şarkıcı Merve Özbey nasıl keşfedildiğini anlattı!

Şarkıcı Merve Özbey nasıl keşfedildiğini anlattı!
MasterChef’in Erzurum çekimlerine katılan Merve Özbey bir sırrını paylaştı. Herkes onu keşfeden ismi Erdem Kınay zannetse de onu asıl keşfeden isim meşhur şarkıcı Ebru Gündeş'tir. 

Şarkılarıyla hayran kitlesini artıran şarkıcı Merve Özbey konuk olduğu programda nasıl keşfedildiğini anlattı. hayranları genç şarkıcıyı kimin keşfettiğini ve nasıl keşfedldiğini merak ediyor. Merve Özbey nasıl keşfedildi? Şarkılarıyla sosyal medyada gündem olan Merve Özbey kimdir?

Şarkıcı Merve Özbey nasıl keşfedildiğini anlattı!

Merve Özbey, güçlü sesi ve fenomen şarkıları ile son günlerin baaşrılı müzisyenlerinden biri. Öyle ki birçok kişi tarafından sevilen ve her geçen gün hayran kitlesini artıran Merve Özbey, TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef programına konuk oldu. Genç şarkıcı programda söyledikleriyle sosyal medyada gündem olmayı başardı. İstanbul'da doğup büyüdüğü halde aslen Erzurumlu olması sebebiyle MasterChef’in Erzurum’da yapılan çekimlerine davet edilen Özbey, hakkında pek bilinmeyen bir sırrını ifşa etti. Herkes Merve Özbey’i keşfeden ismi Erdem Kınay olarak bilir ancak onu asıl keşfeden isim meşhur şarkıcı Ebru Gündeş'tir. 

Merve Özbey Kimdir?

1988 doğumlu Merve Özbey, İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu olan genç şarkıcı, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği eğitimi aldı. Adını ilk olarak Erdem Kınay ile beraber çıkardığı “Duman” isimli şarkıyla duyurdu. Ardından Utku’nun sahne aldığı bir kulüpte vokalistlik yapan Özbey, kendisini dinleyen Ebru Gündeş'i oldukça heyecanlandırdı. Hemen merve Özbey’den birkaç şarkı daha söylemesini isteyen Ebru Gündeş, genç isimden kendisinin vokali olmasını istedi. Ebru Gündeş'in vokalistlik teklifini kabul eden Özbey, sadece Ebru Gündeş’in değil Demet Akalın, Bengü, Özcan Deniz, Ferman Toprak ve Yaşar İpek gibi isimlerin de vokalliğini yaptı.

Genç şarkıcı Merve Özbey, Demet Akalın'ın albüm lansmanında solo performans sergilerken Erdem Kınay'la tanıştı. Proje albüm yapacağını söyleyerek Özbey'e demo kaydı yapan Kınay, Merve özbey'in önünün açılmasını sağladı. 2012 yılında Kınay'ın çıkardığı proje albümünde 'Duman' şarkısına eşlik eden Merve özbey, şarkının büyük kitlelere ulaşmayı başarmasıyla ününü pekiştirdi. Hemen ardından Kınay'ın ikinci albümü olan Proje 2'de 'Helal Ettim' şarkısını seslendirdi. İkilinin yaptığı şarkılar tutunca, solo albüm yapmaya karar verdi. Merve Özbey kimdir, gçtiğimizz yıl, Kenan Koçak ile dünya evine girdi. Merve Özbey'in Elif Özüm adında bir kız evladı var.

08-10-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar