Savaşçı Set Ekibi Parasını Alamıyor mu?

Savaşçı Set Ekibi Parasını Alamıyor mu?
Savaşçı'da set çalışanlarının alacakları konusunda çözüm yolu bulunmuyor. Dizinin set çalışanları bir paylaşımda bulunarak ücretlerini alamadıklarını açıkladılar.

Fox Tv ekranlarında 4 sezondur Pazar akşamları yayınlanan ve seyircinin en çok seyrettiği yapımlardan olan Limon Film yapımı savaşçı Dizisi son bölümlerde tekrar yayınlanan dizilerden biri. Dizi koronavirüs sebebiyle çekimlerine ara verirken yeniden setlere ne zaman döneceği ise şimdilik bilinmiyor. Limon Film tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Osman Taşçı ve Şafak bal’ın üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda Berk Oktay, Murat Serezli, Sarp Levendoğlu, Gayet Turgut Evin, Nazan Diper gibi oyuncular er alıyor. Dört sezondur ekranda olan Savaşçı özellikle seyircinin beğeniyle takip ettiği yapımlardan biri. Gelecek sezon içinde olur onayının alındığı dizinin set çalışanları ne yazık ki bu olumlu tabloda hakkı yenildiği iddia edilenler oluyor. Savaşçı’nın set çalışanlarına ait olduğu iddia edilen bir açıklama bu gün sosyal medyaya bomba gibi düştü. İşte detaylar!

Savaşçı’nın Set Çalışanları İsyanda!

Dört sezondur Fox Tv’de yayınlanan ve Limon Film imzası taşıyan askeri dizi savaşçıda sular bir türlü durulmuyor. Daha önce de set çalışanları tarafından paralarının alınmadığı iddiasıyla setin durdurulduğu ve protesto edildiği savaşçı benzer bir olayla sarsılıyor. Dizinin set çalışanlarına ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada yayınlanan bir paylaşımda Savaşçı set çalışanları ücretlerini alamadıklarını iddia ederek gerekli yerlere gerekenlerin yapılması için çağrıda bulundu. Set çalışanlarının iddiasına göre uzun bir süredir paralarını alamayan çalışanların zor durumda ve borç içinde yaşadıkları iddia edildi. Daha önce de benzer bir sebep yüzünden sette çekimleri durduran ekip benzer bir karar alarak alamadıklarını talep ettiler.

Savaşçı Dizisi Set Çalışanlarının Bildirisi!

Daha önce de ücretlerini alamayarak çalışmalarını durduran savaşçı Set Ekibi uzun bir süredir koronavirüs sebebiyle çekim yapamıyor. Ancak dizi çalışanları daha önce çekimlerini yaptıkları ve yayınlanan bölümlerin de paralarını alamadıklarını iddia ettiler. Set çalışanları sosyal medyada paylaştıkları bir videoda “Bu bildiri kar kış demeden ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta çalışan set işçilerinin hak arama bildirisidir. Bizler dizilerde seyrettiğiniz kahramanların saçına makyaj yapan, kostümlerini tasarlayan, repliklerini hatırlatan, en iyi açıyı yakalamaya çalışan ve yaptığı işi layıkıyla yapan emekçileriz. Lütfen sesimize ses olun…” ifadelerini kullanarak bildiride ücretlerini alamadıklarını ve borç içinde yaşamak zorunda kaldıklarını belirttiler. Sosyal medyada yayınlanan bildiriye Fox Tv, Limon Film gibi kanallardan henüz bir açıklama yapılmadı. Bizde bu konuda bir açıklama olduğu takdirde sizlere duyuracağız. Ancak sadece bir tek şey belirtmek istiyoruz. Hangi iş kolu olursa olsun ve ne iş yapılırsa yapılsın önemli ve adil olan işçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığının verilmesidir. Umarız olduğu iddia edilen bu sorun bir an önce çözülür.

23-04-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar