Seher Dilovan’ın Oğlu İsviçre’yi Eurovision’da Temsil Etmeye Hazırlanıyor

Seher Dilovan’ın Oğlu İsviçre’yi Eurovision’da Temsil Etmeye Hazırlanıyor
Ünlü Türkücü Seher Dilovan’ın oğlu Alan Dere Eurovision şarkı yarışmasında İsviçre adına yarışmak için hazırlıklar yapıyor.

Müzik dünyası için bir prestij yarışması olan ve daha çok düzenlenen ülke için önemli olan Eurovision şarkı yarışması bu yıl yine her zamanki gibi katılımcı ülkeler arasında yapılacak. Son birkaç yıldır ülkemizin katılmadığı bu yarışmayı daha önce Türkiye bir kez kazanmıştı. Özellikle genç şarkıcıların katıldığı ve ülkeleri adına yarıştıkları Eurovision’da yarışan adaylar kendi ülkelerinde düzenlenen bir ön seçimden sora Eurovision’a katılmaya hak kazanıyorlar ya da direk olarak ülkeleri tarafından herhangi bir ön yarışma olmadan Eurovision’a katılıyorlar. Ülkemizin bu senede katılmayacağı Eurovision için diğer ülkeler şimdiden kendi adaylarını belirlemek için çalışmalara başladı. Ülkemizin katılmamasına rağmen bazı Türk şarkıcılar başka ülkeler adına yarışmaya katılmaya hazırlanıyor. Bunlardan biri de ünlü türkücü Seher Dilovan’ın oğlu Alan Dere.

Alan Dere İsviçre Adına Yarışmaya Hazırlanıyor

Daha önce Tel Aviv doğumlu Türk – İsrail asıllı Linet’in İsrail adına Eurovision’da yarışmak için XFactor yarışmasına katılmasının ardından şimdi de ünlü türkücü Seher Dilovan’ın Oğlu Alan Dere Eurovision’da İsviçre’yi Temsil Etmeye Hazırlanıyor. Bugün magazin basını ve sosyal medya haberlerinde ve internet sitelerinde yayınlanan haberlere göre ünlü türkücünün İsviçre’de yaşayan oğlunun Eurovision’da İsviçre’yi temsil etmek istediği öğrenildi. Daha önce annesi Seher Dilovan ile Tadım Tuzum adlı parçaya düet yapan Alan Dere yaşantısını ve müzik çalışmalarını İsviçre’de sürdürüyor. Ünlü türkücü Seher Dilovan katıldığı bir programda oğlunun İsviçre adına Eurovision’a hazırlandığını belirterek “Alan İsviçre’de şu anda. İsviçre için Eurovision için hazırlıklara başladı, şarkısını yaptı, sundu, sonuç bekliyoruz. Ocak ayının başı gibi inşallah güzel bir haber gelirse kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Alan Dere Kimdir?

Ünlü türkücü Seher Dilovan’ın oğlu olan Alan Dere 2002 yılında İsviçre’de dünyaya gelmiştir. 6 yaşına kadar İsviçre’de kalan ve burada yaşayan Alan Dere İsviçre Cenevre Catalyse Müzik okulunda şan eğitimi almıştır. 10 yaşından itibaren Türkçe, İngilizce ve Fransızca şarkılar söylemeye başlayan Alan Dere pek çok organizasyonda sahneye çıkmıştır. Halen İsviçre ve Türkiye’de yaşantısını sürdüren genç şarkıcı Tadım Tuzum adlı single’i ile müzik severlerin karşısına çıkmıştır.

03-11-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar