Seksenler oyuncuları ailecek Ev Yapımı'nda

Seksenler oyuncuları ailecek Ev Yapımı'nda
Koronavirüs salgını sebebiyle sete ara veren Seksenler, evden çekimlere devam ediyor. Çekimleri ise bütün aile beraber yapıyor. İşte Seksenler'in eğlenceli Ev Yapımı çekimleri...

Koronavirüs salgını sebebiyle dizi setlerinde çalışma ortamları uygun olmadığı için birçok yapımcı set çalışmalarını durdurmuştu. Yapımcılığını Birol Güven'in yaptığı ekranların sevilen dizisi Seksenler, bu sezon günlük olarak yayınlanıyordu. Salgın sebebiyle Seksenler'in de çekimlerine ara verildi. Fakat, Birol Güven bu süreçte ev yapımı dizi uygulaması başlatarak dizinin çekilmesine devam devam ediyor. Oyuncuların evine yerleştirilen set ekipmanlarıyla yapılan çekimlerle sosyal mesafe de korunmuş oluyor. Set arkası yayınlanan dizideki oyuncuların ailelerinin çekime yardım ettiği görülüyor.

Ev Yapımı dizinin ilk bölümü bugün!

TRT1 ekranlarında yayınlanacak Seksenler dizisinin ilk bölümü 9 Nisan’da ekrana gelecek. Dizinin çekimleri oyuncuların evlerinde yapılıyor. Birol Güven dizide sadece oyuncuların olmadığını aynı zamanda oyuncuların eşlerinin ve çocuklarının da oyunda yer alacaklarını belirtti. İlerleyen bölümlerde diziye konuk oyuncularında dahil edileceğini ifade eden Güven, dizinin 3. bölümünde Miami’den bir konuk oyuncularının olacağını sonrasında da Avustralya’dan başka bir oyuncunun geleceğini belirtti.

Bu dizi bir dayanışma dizisi

Ev yapımı dizi olması, çekimlerin amatörce yapıldığı izlenimi verebilir. İşin aslı hiç de öyle değil. Profesyonel çekim malzemeleri daha önceden oyuncuların evlerine yerleştirildi. Aynı zamanda dizinin yönetmenleri de iş başında. Sürekli oyuncularla görüşme halindeler. Her hangi bir aksaklık halinde çekimler tekrar yapılabiliyor. Dizinin yapımcısı Birol Güven’in heyecanının büyük olduğu her halinden belli. Birol Güven,  koronavirüsün günümüzün en büyük öğretmeni olduğunu söyleyerek, kendilerine çok şey kattığını ifade ediyor. Güven “Bu dizi çok başka, her zorluğuna razıyım, benim için bir meydan okuma diyebilirim, çok keyifli birşey, hem diziyi hem de belgeselini çekiyoruz. İzleyiciye her aşamayı göstereceğiz, hiçbir şey saklanmayacak. Oyuncu kendi sahnesini nasıl çekti, nasıl yardımlaşıldı hepsini paylaşacağız. Bu dizi aynı zamanda bir dayanışma dizisi. Elimden gelse günlük yayınlanmasını isterim” ifadelerinde bulundu.

Bir dönem dizisi olan Seksenler, 1980’lerin hayatını ekranlarımıza taşıyor. Mahallede bakkal, manav, pastaneci, plakçı karakterlerinin aralarındaki ilişkileri başarılarıyla işliyor. Bekçisiyle, komseriyle, aile ortamıyla nostaljik anlar yaşatıyor. Seksenler'in heyecanla beklenen yeni formatı ise bu akşam saat 21:10'da TRT 1'de.

İyi seyirler

09-04-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar