Sermiyan Midat ve Sevcan Yaşar Davasında Karar

Sermiyan Midat ve Sevcan Yaşar Davasında Karar
Geçen yıl magazin basınında ve sosyal medyada hemen her gün haklarında konuşulan ve iddialarda bulunulan Sermiyan Midyat ve Sevcan Yaşar hakkında karar çıktı.

Geçtiğimiz sene bu zamanlarda magazin dünyası ve sosyal medyada sıklıkla gündem olan ve hemen her gün hakkında konuşulan, yorumlar yapılan oyuncu Sermiyan Midyat’la eski sevgilisi Sevcan Yaşar arasındaki şiddet iddiaları en sonunda mahkemeye taşınmış ve taraflar bu süreçte de devamlı birbirlerini suçlamışlar ve birbiri haklarında değişik iddialarda bulunmuşlardı. Görülen dava devam ederken iddianamede Oyuncu Sermiyan Midyat için 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılama başlamış, buna mukabilde Sevcan Yaşar aleyhine de yine hapis istemiyle dava açılmıştı. Tarafların karşılıklı olarak açtıkları bu davalar sonunda bugün karara bağlandı. Özellikle Sermiyan Midyat cephesin merakla beklenen dava sonunda taraflar için beklenilenin aksine kararlar çıktı.

Sermiyan Midyat’a Bin 120 Tl Adli Para Cezası

Oyuncu Sermiyan Midyat’a geçtiğimiz yıl birlikte yaşadığı eski sevgilisi Sevcan Yaşar’ı darp ettiği, hakaret ettiği iddialarıyla savcılık tarafından iddianame düzenlenmiş ve 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Aynı şekilde Sermiyan Midyat’ta Sevcan Yaşar aleyhine dava açmıştı. Bugün görülen mahkeme sonunda Oyuncu Sermiyan Midyat aleyhine açılan dava karara bağlandı. Anadolu 25. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava sonunda mahkeme heyeti karara vardı. Mahkeme yargılama neticesinde toplanan delilleri inceleyerek mahkumiyetine yeterli, her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığına kanat getirerek müşteki Sermiyan Midyat’ın üzerine atılı hakaret ve tehdit suçlarından beratine karar verdi. Buna mukabil mahkeme heyeti Semiyan Midyat aleyhine kasten yaralama suçundan bin 120 TL adli para cezası verdi. Böylece Sermiyan Midyat 8 yılla yargılandığı davadan mahkum olmadı.

Sevcan Yaşar’a Bin 120 TL Adli Para Cezası

Aynı davada müşteki sanık olarak yargılanan Sevcan Yaşar hakkında da mahkeme karara vardı. Sermiyan Midyat Sevcan Yaşar aleyhine açtığı davada Sevcan Yaşar’ın kendisini yaraladığını iddia etmişti. İddianamede Sevcan Yaşar içinde hapis istemiyle dava açılmıştı. Mahkeme heyeti yine Sevcan Yaşar içinde bu istenen hapis cezası için berat kararı verirken kasten yaralama suçundan da bin 120 TL adli para cezası verdi. Böylece uzun süre magazin basınını meşgul eden dava sonunda taraflar iddianamede istenen hapis suçlarından berat ettiler.

25-05-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar