Sözcü’ye cezaya virüs bile fayda etmedi!

Sözcü’ye cezaya virüs bile fayda etmedi!
Muhalif duruşuyla ünlenen Sözcü ve Korkusuz gazeteleri muhalif olmanın dayanılmaz cazibesi için bedel ödüyor.Öyle ki Sözcü’nün ceza yemesine coronavirüs salgını bile olamadı

Türkiye’de muhalif yayıncılığın önde gelen kalelerinden olan Sözcü ve Korkusuz Gazeteleri, Basın İlan Kurumu tarafından bir kez daha cezalandırıldı. Muhalif duruşuyla ünlenen Sözcü ve Korkusuz gazeteleri muhalif olmanın dayanılmaz cazibesi için bedel ödüyor. Mustafa Çetin’in genel yayın yönetmen olduğu ve Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, Nevşin Mengü, Turgut Erat gibi usta isimlerin yer alacağı Sözcü Tv'nin açılış tarihinin ertelenmesi bir yana bu grubun sürekli ceza yemesi artık kanıksanır oldu. Öyle ki Sözcü’nün ceza yemesine  coronavirüs salgını bile olamadı. Medyaseverler, Sözcü ve Korkusuz gazetelerinin neden cezalandırıldığını merak ediyor? Şimdi detaylar

Sözcü’ye cezaya virüs bile fayda etmedi!

Ülkemizin önde gelen dijital platformlarından olan Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; Basın İlan Kurumu, küresel salgınını bitirmek için hükümet yetkililerinin ‘evde kal’ çağrısına kulak tıkayarak muhalif kanalaı cezalandırmak için toplandı. 23 Mart tarihinde sırf Sözcü Grubu’na ceza kesmek için toplanan Kurum, yapılan değerlendirmeler sonucu Sözcü Gazetesi’ne 17 gün, Korkusuz Gazetesi’ne 19 gün ilan kesme cezası verildi.

Şikayet yok, ceza var!

Buraya kadar her şey normal. Ancak Basın İlan Kurumu normal çalışma ve yaptırım uygulama şekli şikayet üzerineçalışıyor. Sözcü Grubu'na verilen cezaların hepsinin kimseden şikayet olmaksızın yapılan incelemelerle olması oldukça manidardı. Hani kurdun koyuna “suyumu bulandırıyorsun” fıkrasında geçtiği gibi ortada hiçbir şikayet olmadığı halde üstelik coronavirüs tedbirleri noktasında medyanın zor durumda olduğu süreçte muhalif kanalın ceza yemesi bir süredir dillendirilen “sansür” iddialarını ayyuka çıkardı.

Destek yerine köstek!

Tüm dünyayı saran, 120 bin insanı toprağa diğerlerini eve hapseden Covid-19 salgınından dolayı, kamu ve adli ilanlar azaldı. Demokrasinin en nemli kaynağı olan gazetelerin karantinadan dolayı ciddi bir gelirden mahrum kaldığı bu ortamda sudan bahanelerle Sözcü’ye bir de ekstra ceza kesilmesi manidar bulundu.

O bir muhalif kanal!

Bu arada Sözcü gazetesinin bir televizyon kanalına dönüşeceği gündemdeki yerini koruyor. Sivas’ta yayın yapan yerel medya kuruluş SRT’nin satın alarak Sözcütv’ye dönüştürüleceği  haberini canlitv takipçileri için paylaşmıştık. 23 Nisan’da açılması için yoğun çaba harcanan Sözcü Tv’nin cezalarla önünn kesilmesi açılışın ertelenemsine yol açtı.

Sözcü Tv Nasıl İzlenir?

Sözcü Tv, Sözcü grubunun internet ve sosyal medyadan hesaplarından yayın yapan TV kanalı olarak görev yapıyor. Açılışı bilinmez bir bahara ertelenen Sözcü Tv halen Youtube, Instagram, Twitter ve Youtube'dan yayın yapıyor. Sözcü'nün YouTube, Facebook, Twitter, İnstagram ve Dailymotion hesaplarından yayınlarını takip edebileceğiniz linkleri aşağıda bulabilirsiniz.

YouTube: https://www.youtube.com/c/SozcuTr

Facebook: https://www.facebook.com/sozcugazetesi/

Twitter: https://twitter.com/gazetesozcu

İnstagram: https://www.instagram.com/sozcucomtr/

14-04-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar