Tarkan’dan Acı Dolu Paylaşım!

Tarkan’dan Acı Dolu Paylaşım!
Ünlü şarkıcı Tarkan 7 yıl önce meydana gelen ve 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan’ın cinsel saldırıya uğrayarak öldürülmesini sosyal medya hesabından paylaştı.

Ünlü isimler zaman zaman toplumsal duyarlılığa değinirler ve bu konularda kanaatlerini ve düşüncelerini paylaşırlar. Toplum tarafından bilinen ve önemsenen olaylarla ilgili açıklamalarda bulunurlar. Ünlü şarkıcı Tarkan’da bugün sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu ve bundan 7 sene önce yaşanan ve tüm Türkiye tarafından derin bir üzüntüyle karşılanan Özgecan Aslan cinayetine değindi. 7 yıl önce yaşandığında tam bir infiale neden olan Özgecen aslan cinayetine değinen ve bu olayın derin üzüntüsünü yaşayan Tarkan paylaşımında bu olayın ve bunun gibi olayların devam ettiğini ve bitmediğini belirtti. Bu konulardaki duyarlılığı ile bilinen ünlü ismin paylaşımı internet haber sitelerinde ve magazin basınında yer alırken takipçileri tarafından binlerce beğeniyle karşılandı.

Unutmadık Seni

Ünlü şarkıcı Tarkan yıllar önce henüz 19 yaşındayken katledilen Özgecan Aslan’ı andı sosyal medya paylaşımında ve duygusal ifadeler kullandı. Tarkan paylaşımında “Unutmadık seni Özgecan Aslan. Ama unutmamak yetti mi? Maalesef senden sonra yüzlerce kadın daha öldürüldü ve öldürülmeye devam ediyor bu toprağı yas tutan memlekette. Adaletin, hukukun sizlere kulağını tıkadığı, zalim erkek zihniyetinin egemen olduğu bu devirde sesiniz, çığlığınız olmaya devam edeceğiz, vazgeçmeyeceğiz. Sana söz Özgecan, bir gün daha rahat uyuyacaksın yerinde” ifadelerini kullandı. Bu paylaşım kısa sürede binlerce beğeni aldı. Zaman zaman toplumsal olay ve özel günlerle ilgili paylaşımlar yapan Tarkan’ın bu son paylaşımı büyük takdir topladı. Öbür taraftan Özgecan Aslan’ın cinayete kurban gittiği 11 Şubat’ın yıldönümünde pek çok ünlü paylaşım ve açıklamalarla bu menfur olayı bir kez daha lanetledi.

Neler Olmuştu?

Bundan 7 sene önce 11 Şubat 2015 yılında henüz 19 yaşında olan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, okuldan evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından cinsel saldırıya uğradıktan sonra yakılarak vahşice öldürülmüştü. Olay sonrası Özgecan Aslan’ın kayıp olduğunu bildiren ailesinin talebi üzerine başlatılan soruşturmada Özgecan’ın bindiği minibüsü bulan emniyet yetkilileri zanlılarının ifadesine başvurmuş ve bu noktada zanlılar Özgecan Aslan’ı öldürdüklerini itiraf ederek cinayetin işlendiği yeri söylemişlerdi. Tüm Türkiye’de infiale neden olan olay günlerce gündemde kalmıştı.  Özgecan’ın ölüm yıldönümünde ailesi kızlarını mezarı başında andı.

11-02-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar