Tekden Film’den Yeni Bir Dönem Dizisi: Kızılelma

Tekden Film’den Yeni Bir Dönem Dizisi: Kızılelma
Diriliş Ertuğrul’un yapım şirketi olan Tekden Film’den TRT Dijital için yeni bir dönem dizisi geliyor. Fetih Ülküsü: Kızılelma yakında seyirciyle buluşacak.

Dizi ve sinema filmi seyircisi için yeni bir alan olarak ortaya çıkan ve her geçen gün etkinliğini daha da artıran internet yayın platformları ülkemizde de oldukça etkin bir yayıncılık yapıyor. Yabancı içerik kadar yerli içeriklerle de seyirci karşısına çıkan platformlar seyirciden de yoğun talep görüyor. Pek çok platformun yer aldığı bu alana yeni girmeye hazırlanan TRT Dijital’de bu alanda etkin olabilmek için çalışmalarını hızlandırmaya başladı. Pek çok yapım şirketiyle orijinal içeri sözleşmeleri imzalayan kanal için içerik üretecek yapım şirketlerinden biri de Tekden Film. Daha önce TRT 1 için beş sezon boyunca reyting rekorları kıran ve beş sezon boyunca liderliği hiçbir yapıma kaptırmayan Diriliş Ertuğrul dizisini yapan Tekden Film şimdi de TRT Dijital için yine bir dönem dizinin çekimlerine başladı. Yapım şirketi TRT Dijital için Fetih Ülküsü: Kızılelma adlı projenin startını verdi.

Fetih Ülküsü: Kızılelma

TRT Dijital için sete çıkarak çekimlere başlayan Tekden Film yayına yeni başlayacak platform için bir dönem dizisi olacak olan Fetih Ülküsü: Kızılelma’yı çekiyor. Osmanlı Devleti’nin en çok sevilen padişahlarından Fatih Sultan Mehmet’in şehzadelik dönemi, hocası Akşemseddin ile olan tanışması ve yetişmesini ele alan dizinin çekimleri Hadımköy, Kartal’da kurulan plato ve Edirne’de gerçekleştirilecek. İlk sezonu 8 bölümden oluşacak dizi Fatih Sultan Mehmet’in çocukluk ve gençliğinde nasıl bir karaktere sahip olduğunu, deha çaplı bir çocuğun nasıl ve hangi idealle dahi ve fatih olduğunun hikayesini seyirciyle buluşturacak. Yapım TRT Dijital’in büyük önem verdiği yapımlar arasında yer alıyor ve seyirci tarafından da merakla bekleniyor.

Kızılelma Kadrosunda Kimler Var?

Tekden Film tarafından TRT Dijital için hazırlıkları tamamlanan ve sete çıkarak çekimlere başlayan yeni dizi Fetih Ülküsü: Kızılelma’nın senaryosunu Ozan Bodur kaleme alıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Kamil Aydın otururken oyuncu kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Dizide yer alan oyuncular arasında

  • Murat Garipağaoğlu
  • Miraç Sözer
  • Emre Beşer
  • Hakan vanlı
  • Wilma Elles
  • Ali Nuri Türkoğlu
  • Zeynep Eronat
  • Larissa Lara ve
  • Zeynep Köse yer alıyor.
01-10-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar