The Taste Türkiye Şef Ali Ronay kimdir?

The Taste Türkiye Şef Ali Ronay kimdir?
Dünya çapında ilgiyle izlenen yemek yarışması ülkemizde The Taste Türkiye ismiyle Fox TV ekranlarında seyircisiyle buluşuyor. Programın önde gelen şeflerinden Ali Ronay kimdir?

Yapımcılığını Provizyon Medya’nın üstlendiği; Amerika, Hollanda ve Belçika’da yayınlanan ve sevilen yemek yarışması “The Taste”, Türkiye’de Siemens Ev Aletleri iş birliğiyle Fox TV'de ekranlara geliyor. 15 Mayıs Çarşamba akşamı yayın hayatı başlayan program birbirinden yetenekli yarışmacıları ve alanında uzmanlaşmış jürileriyle farklı lezzetleri ekranlara taşıyor. İlk bölümüyle reyting yarışında geride kalsa da mutfak aşıklarının yeni favorisi olan yarışmanın jüri koltuğunda ise Rafet İnce, Şemsa Denizsel ve Ali Ronay gibi ünlü şefler oturuyor. 

The Taste Türkiye'nin şef jüri üyesi Ali Ronay'ı yakından tanıyalım.

ALİ RONAY KİMDİR?

''Aşçı olma fikri 1995 yılında Amerika'ya okumak için gittiğimde Mutfak Sanatları bölümü ile tanışmamla başladı'' diyen başarılı şef Ali Ronay aşçılık kariyerinden önce İstanbul Bilgi Üniversitesinde Görsel İletişim Tasarımı okumuştur. Bu bölümün kendine uygun olmadığını anlayan Ronay, Ankara'ya dönmüş ve Gazi Üniversitesi & Amerikan AHMA ve Paul Bocuse Enstitüsü’ne kayıt olmuştur. Burada eğitim görürken Ankara Hilton Otel'de staj yapmış ilk deneyimlerini burada kazanmıştır. İkinci stajı için dayısı tarafından İstanbuldaki Chef’s Restaurant’a ünlü şeflerin eline teslim edilmiştir. İstanbuldayken Fransız mutfağına dair kurslara katılmış ardından tekrar Ankara'ya dönerek Matti Restaurant’da meslegi icin gerekli olan pratik egitimini almaya başlamıştır. Burada birlikte çalıştığı Ali Usta'sının tavsiyelerinin hala kulağında olduğunu söyleyen Ronay, farklı tatlar ve kültürlerin her yerde onu beklediğini düşünerek Amerika’nın Washington şehrinde bir şehir efsanesi olan 18 yıllık Cities Restaurant’da Chef Aret Sahakyan’in mutfağına eğitimine devam etmeye gitmiştir.

Çıraklıktan ustalığa doğru emin adımlarla ilerleyen ünlü şef Ali Ronay, 2005 yılında Chef Nils Kramer ile birlikte Azerbaycan'daki 6 yıldızlı Baku Excelsior Hotel’in açılış ekibinin başına geçmiştir. İstanbul'daki The Sofa Hotel'in içerisinde bulunan Tuus Restaurant’in kuruluş ve açılışında çalışmıştır. The Sultan Inn Boutique Hotel'in açılışı için yeniden Azerbeycan'ın Bakü şehrine dönerek kendi ayakları üstünde durmak istemiştir. Bir süre daha Bakü'de kalan şef lokal tatlara kattığı yeni yorumlarla İstanbul'da bulunan Swissotel The Bosphorus'un Executive Şef'liğini yapmaktadır. Başarılı Şef Ali Ronay daha önce TV8 ekranlarında yayınlanan Master Chef yarışmasında misafir jüri üyeliği yapmış şimdi ise The Taste Türkiye yarışmasında jüri koltuğundaki yerini almıştır. 

20-05-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar