TRT 1 dizisi Hay Sultan’ın oyuncu kadrosu belli olmaya başladı. İşte ayrıntılar!

TRT 1 dizisi Hay Sultan’ın oyuncu kadrosu belli olmaya başladı. İşte ayrıntılar!
TRT 1 yeni dizileri ile televizyon dünyasını sallamaya devam ediyor. Son olarak TRT 1'in yeni dizisi Hay Sultan'ın oyuncu kadrosu..

TRT 1 birbirinden iddialı yapımlar ile yeni sezon hazırlıklarına tam gaz devam ediyor. Başarılı isim Emre Konuk tarafından hazırlanan dizi Hay Sultan, 60 dakikalık bölümleri ile  izleyicisinin karşısına çıkacak. Peki bu yeni dizinin kadrosunda hangi usta isimler rol alacak? Büyük merakla beklenen Hay Sultan dizisinin konusu nedir? İşte daha yayın hayatına başlamadan adından sıkça söz ettiren dizi Hay Sultan ile ilgili tüm merak edilenler..

Hay Sultan dizisi yeni sezonda TRT 1 ekranlarında reyting rüzgarları estirmeye hazırlanıyor. Emre Konuk ve İsa Yıldız tarafından binbir emekle hazırlanan dizi 60 dakikalık bölümler ile ekranlara gelecek. Toplamda 30 bölümden oluşacak dizi iki zamanlı olarak yayınlanacak. Bu demek oluyor ki aynı anda iki dönem birden yayınlanacak. Hem eski dönem hemde günümüz zamanı ekranlara gelecek. 

HAY SULTAN KONUSU

Sezona damga vurması beklenen Hay Sultan dizisi, Hz. Geylani'nin hayatını konu alacak. Dizinin tam konusu ise, Hz. Geylani’nin 25 yıllık inzivaya çekilmesinin ardından inzivasını sonlandırarak Bağdat’a bir şeyh olarak dönüşünü ve bu süreçte tarihe adını yazdırdığı hayat hikayesidir. Konusu açıklanan dizinin oyuncu kadrosu henüz netleşmiş değil. Fakat Türk Sanat camiasının en başarılı isimlerinden olan usta oyuncu Çetin Tekindor, dizinin başrolünü yani Hz. Geylani'yi canlandıracak. 

ÇETİN TEKİNDOR EKRANLARA GERİ DÖNÜYOR!

Usta oyuncu Çetin Tekindor, TRT 1 ekranlarının yeni sezon dizisi Hz. Geylani ile ekranlara geri dönüyor. Uzun bir aradan sonra yeniden kamera karşısına geçen Çetin Tekindor dizinin başrolü ve hayat hikayesinin anlatıldığı Hz. Geylani'yi canlandıracak. Çetin Tekindor’un başarılı tecrübeli oyunculuk performansı ile dizi yeni bir anlam kazanacak. 

ÇETİN TEKİNDOR KİMDİR?

Televizyon dünyasının hatrı sayılır isimlerinden usta oyuncu Çetin Tekindor, 1945 yılında Sivas’ta dünyaya gelmiştir. Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan usta isim IV. Murat adlı oyun ile tiyatro hayatına adım atmıştır. Oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçısıda olan Çetin Tekindor, hayatını Zerrin Tekindor ile birleştirmiştir. Bu evliliğinden Hira isminde bir de kızı vardır. 1960’dan beri oyunculuk yapmaktadır. 1987 yılında ‘Kaçamak’ isimli film ile sinema dünyasına adım atan Çetin Tekindor, Dönemeç, Önce Canan, Yılan Hikayesi, Tutku Çemberi, Üzgünüm Leyla, Çaylak, Bir İstanbul Masalı, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, İçerde, Mehmed: Bir Cihan Fatihi ve daha bir çok dizide rol aldı. Karşılaşma, Anlat İstanbul, Babam ve Oğlum, İlk Aşk, Ayla ve daha bir çok  sinema filminde rol almıştır.

07-01-2020
Yazar Hakkında
Yorumlar