TRT 1'den yeni diziye devasa plato İşte Teşkilat dizisinin bilinmeyenleri

TRT 1'den yeni diziye devasa plato İşte Teşkilat dizisinin bilinmeyenleri
27 adet mekanı, dev platosuyla dikkat çeken Teşkilat dizisi birçok ilke atmaya hazırlanıyor. Teşkilat ilk bölümüyle 7 Mart pazar akşamı saat 20.00'de TRT1 ekranlarında.

Yayınladığı dizi portföyüyle açık ara önde olan TRT 1'den yeni diziye devasa plato kuruldu. 7 Mart Pazar günü ilk bölümü yayınlanacak olan Teşkilat dizisinin bilinmeyenlerini takipçilerimiz için araştırdık. Göz kamaştıran yapımıyla Teşkilat dizisinin bilinmeyenleri haberimizde. Şimdi detaylar

TRT 1'den yeni diziye devasa plato İşte Teşkilat dizisinin bilinmeyenleri

Payitaht, Uyanış gibi tarihi dönem dizilerinin yanı sıra Tövbeler Osun, Benim adım Melek gibi romantik dizileriyle de ön plana çıkan TRT 1 yeni dizi için devasa plato kurdu. Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın yapımını üstlendiği istihbarat dizisi ‘Teşkilat’, her Pazar yepyeni bölümleriyle izleyicisiyle buluşuyor. Dizi severlerin heyecan ve merakla beklediği ve ilk bölümü 7 Mart 2021 Pazar günü TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan Teşkilat dizisinin yapım detayları da merak uyandırdı.

Birçok ilke imza atacak

Diziye ev sahipliği yapan Ankara sayesinde Teşkilat dizisi, Türk televizyonlarında birçok ilke imza atmaya hazırlanıyor. Dizi için özel olarak tasarlanan, gerçek bir operasyon gerçekleştirilebilecek olan tam 27 adet mekân kuruldu. Her biri alanında uzman ekip üyelerinin karargâhı olarak kurulan ‘sığınak’; son teknolojiyle donatılan ofisleri ve kahramanlarının pek çok olaya dair fikir konuşmalarını yaptıkları yaşam alanlarıyla adeta görsel bir şov izleyiciyi bekliyor. Senaryonun ana omurgasını oluşturan İHA / SİHA’ların üretildiği fabrika orijinaliyle bire bir sıfırdan inşa edildi.

Her şey kusursuz ayarlandı

Tüm görüntülerinin gerçek dünyaya ait durmasını sağlayan 27 adet mekan, genel sanat yönetmeni Nilüfer Çamur yönetimindeki sanat ekibi tarafından tasarlandı ve en ince ayrıntısına kadar inşa edildiler. MİT’in merkez binası ilk kez bir dizi çekimine ev sahipliği yaparken diziye özel 2 adet SİHA ve İHA üretildi. Trafiğe kapalı alanlarda gerçekleştirilen araç takip sahnelerinde 45 sürüş uzmanı görev yaparken Polis Özel Harekat’a ait iki adet Sikorsky helikopter, yerli üretim iki Ejder zırhlı muharebe aracı, iki adet de Yörük zırhlı aracı kullanıldı. Özellikle usta pilotların kullandığı Sikorsky’ler diziye muazzam bir görsellik katarken çekimlerde ayrıca özel eğitimli Karşı Atak Timi’nin üyeleri de kamera karşısına geçti.

Oyuncu kadrosuyla da en önde

Teşkilat'ın oyuncu kadrosu oldukça geniş tutuldu ve tecrübeli isimlerden seçildi. Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal Yurtçu ve Mesut Akusta’nın başrolleri paylaştığı Teşkilat dizisinde ayrıca Ezgi Eyüboğlu, Tuncer Salman, Ezgi Şenler, Mehmet Usta, Nihat Altınkaya, Serdar Yeğin, Ahmet Uğur Say ve Yavuz Bingöl yer alıyor.

07-03-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar