TRT1 dizisi Tutunamayanlar'ın ismi değişti!

TRT1 dizisi Tutunamayanlar'ın ismi değişti!
Dizi sektöründe eşine az rastlanır bir gelişme oldu. Tutunamayanlar adıyla sezona başlayan TRT1 dizisi tıpkı adı gibi tutunamadı ve isim değiştirdi. Bu değişiklik neden oldu?

Ülkemizde dizi sektöründe eşine az rastlanır bir gelişme oldu. Tutunamayanlar adıyla sezona başlayan TRT1 dizisi tıpkı adı gibi tutunamadı ve isim değiştirdi. Örneğine pek rastlanmayan isim değişikliğine neden lüzum görüldü? Yoksa Tutunamayanlar dizisi coronavirüs mağduru mu oldu? Diziseverleri heyecanlandıran gelişmenin detayları haberimizde.

TRT1 dizisi Tutunamayanların ismi değişti!

Yeni tip korona virüsü hızla yayılmaya ve hayatı zora sokmaya devam ediyor. Tüm dünyada henüz aşısı bulunamayan virüsün yayılmasını önlemek amacıyla evlere hapsolduğumuz bu zorlu süreçte bir dizi tedbir alındı. Haliyle çok yoğun tempoyla çalışan dizi setleri de bu tedbirlerden en çok etkilenen sektörlerden biri oldu. Çekimlere ara verilen TRT1 dizisi Tutunamayanlar’in önce ismi sonra da formatı değişti.

Dizi Robotlarla çekilecek

Absürt komedi dizisi Tutunamayanlar dizisi setlere ara vermiş ve stok bölümleri kullanmıştı. 14 Nisan Salı akşamı yayınlanan 13. bölümüyle birlikte stok bölümleri de bitince başka bir çözüm planı devreye sokuldu. 3 haftadır çekilmeyen ve stok bölümlerle idare eden Tutunamayanlar ekibi  pes etmek yerine tıpkı konsepti gibi yeni bir çözüm yolu aradı. Artık bundan sonra dizi, çekimlere robot kameralarla devam edecek.

Dizi nasıl çekilecek?

Diğer dizilere örnek olması beklenen robot çekimler şöyle gerçekleşti. Önce tedbir anlayışıyla dizinin çekimlerinin yapıldığı 2 mekanda strelizasyon çalışmaları yapıldı. Ardından teknik ekipler birkaç gün arayla mekana geldiler ve kablosuz ağ üzerinden yönetilebilen kameraları ve teknik ekipmanları yerleştirdiler. Dizinin sanat ve kostüm sorumluları da lazım gelen ihtiyaçları bir gün önceden mekana bırakıp gittiler.

Dijital çağa dijital dizi!

Çekimleri başlayan bu özel seride, başrol oyuncusu Doğu Demirkol dizinin çekildiği mekana geldi ve  tek başına çekime başladı. Yaka mikrofonunu taktı ve sahnedeki rolünü oynadı. Hatta teknik ekibin sosyal mesafeden kendisine yönelttiği direktiflere göre ışıkları bile ayarladı. Peki bu sırada dizini yönetmenlerii nerdeydi diye akla bir soru gelebilir. Hemen söyleyelim ki dizinin yönetmenleri Murad Zaloğlu İstanbul, Osman Nail Doğan da Yozgat’taki evinden çekimlere katıldı. İnternet üzerinden robot kameralar aracılığıyla çekimi yönettiler. Tutunamayanlar dizisinde rol alan diğer oyunculardan Zafer Algöz, Asuman Dabak, Bora Akkaş da evlerinden çekim yaptılar. Her oyuncunun evine yapım şirketi tarafından kamera, ışık ve ses ekipmanları gönderildi. Bundan sonraki süreçte sahneler oyuncuların evlerinde ve mahallelerdeki sokaklarda çekilip yönetmene gönderilecek.

Tutunamayanlar Çevrimiçi’ne dönüştü!

Evden çekimlerin yoğun tempoyla devam ettiği dizi de konsepte uygun olarak isim değişikliğine gitti. Yeni bir yöntem ve teknikle uzaktan çekilecek Tutunamayanlar artık ÇEVRİMİÇİ olarak devam edecek. Canlıtv Dijital Platformu olarak 21 Nisan Çarşamba günü TRT 1’de izleicisiyle buluşacak olan Tutunamayanlar Çevrimiçi dizisine başarılar diliyoruz

15-04-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar