TRT’de Ekrana Gelecek Mevlana Dizisinin Oyuncu Kadrosu Belli Oldu

TRT’de Ekrana Gelecek Mevlana Dizisinin Oyuncu Kadrosu Belli Oldu
TRT’de ekrana gelecek olan Mevlana Dizisi için hazırlıklarda sona gelindi. Mevla’yı Timuçin Esen’in canlandıracağı dizinin yakında sete çıkacağı öğrenildi.

Son dönemlerde ekrana getirdiği dizilerle seyirciyi etkileyen ve reytinglerde de oldukça iyi noktalara gelen TRT özellikle dönem dizileriyle başarıyı yakalamış durumda. Geçen sezon Uyanış Büyük Selçuklu, Payitaht Abdülhamit, Bir Zamanlar Kıbrıs ve daha öncesinde de yine buna benzer dönem dizileriyle seyirciyi ekrana bağlamayı başaran TRT yeni yayın dönemine de hızlı ve iddialı hazırlanıyor. İddialı dönem dizileriyle yeni yayın döneminde seyirciyi yine ekrana kilitleyecek kanalın en önemli yapımlarından biri olarak gösterilen ve üzerinde uzun süredir çalışılan Mevlana Dizisi’nin hazırlıklarında sona gelindi. Ağustos ayında sete çıkması beklenen dizinin oyuncu kadrosu belirlendi ve hazırlıklar tamamlandı. İddialı bir kadroya sahip olan dizinin 30 bölüm çekileceği öğrenildi. Dizinin Eylül yayın dönemine yetiştirilmesine çalışılıyor.

Mevlana İçin İddialı Bir Oyuncu Kadrosu

Kale Film tarafından TRT için hazırlıklar sürdürülen ve yeni yayın dönemine yetiştirilmeye çalışılan dönem dizisi Mevlana için her şey tamam. Ağustos ayında sete çıkması ve motor demesi beklenen dizinin oyuncu kadrosu Şems-i Tebrizi’yi canlandıracak oyuncu dışında tamamlandı. Mevlana’yı usta oyuncu Timuçin Esen’in canlandıracağı dizinin oyuncu kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Dizinin oyuncuları arasında Timuçin Esen, Ahu Türkpençe, Kaan Yıldırım, Devrim Özkan, Ahmet Mümtaz Taylan, Baki Davrak, Burç Kümbetlioğlu, Gizem Yılmaz, Levent Can, Haluk Piyes, İlker Aksum, Musa Evren, Burakcan, Yusuf Çim ve Yavuz Selim Okur gibi oyuncular yer alıyor. Senaryosunu Ali Aydın’ın kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Can Ulkay oturuyor. Dizinin çekimleri için Konya’da büyük bir plato kurulmuş durumda.

30 Bölüm Olacak

TRT ekranlarında yayınlanacak ve bir dönem dizisi olacak Mevlana dizisinin 30 bölümle sınırlı olacağı öğrenildi. Çekimlerinin Ağustos ayında başlayacağı dizinin oyuncularının büyük çoğunluğuyla anlaşma sağlanırken Kale Film’in halen dizide rol alacak ve Mevlana’nın hayatında büyük bir yeri olan Şems-i Tebrizi karakterini canlandıracak oyuncu için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Bu oyuncunun da bulunmasıyla dizinin sete ineceği ve Konya’da kurulan platoda çekimlerin başlayacağı öğrenildi. Kale Film tarafından hazırlanan proje için uzun süredir hazırlıklar sürdürülüyor ve seyirci bu projeyi büyük bir merak ve ilgiyle bekliyor.

19-07-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar