Mevlana dizisinin başrol oyuncusu belli oldu

Mevlana dizisinin başrol oyuncusu belli oldu
Merakla beklenen yeni dizi Hz. Mevlana'nın oyuncu kadrosu netleşti. Mevlana dizisinin başrolü olacak isim de belli oldu. Mevlana karakterini hangi oyuncu canlandıracak?

Yeni sezonun iddialı dizilerinden biri olmaya aday Hz. Mevlana uzun bir hazırlık sürecinin ardından sete çıktı. TRT1'de yayınlanacak yeni dizi Mevlana Celalettin-i Rumi'nin hayatını ekrana taşıyacak. Dizi hakkında en merak edilenler arasında başrolü kimin canlandıracağı olmuştu. Hz. Mevlana dizisi 2 yıllık hazırlık sürecinin ardından sete çıktı ve paylaşılan ilk kareler herkesi heyecanlandırdı. Yeni dizi Hz. Mevlana'da başrol oyuncusu Payitaht Abdülhamid dizisinin başrolü Bülent İnal oldu. Hz. Mevlana dizisi yakında TRT1 ekranından seyirciyle buluşacak.

Hz. Mevlana dizisinin oyuncu kadrosunda kimler var?

TRT1'in yeni yapımı Hz. Mevlana dizisinde başrol Bülent İnal'ın olurken birçok güçlü oyuncu da dizisinin kadrosunda yer alıyor. TRT Uluslar arası Konya Film Platoları'nda çekilecek Hz. Mevlana dizisinde, Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, , Mert Turak, Erdal Yıldız, Yusuf Çim, Mert Karabulut, Turgay Aydın, İlker Aksum, Ushan Çakır, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Can Nergis, Semra Dinçer, Baki Davrak, Burak Can, Gizem Aydın, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül Ceylan ve Haluk Piyes farklı karakterleri canlandıracak. Bir dönem dizisi olan Hz. Mevlana'da iddialı bir cast oluşturuldu.

Hz. Mevlana için dev prodüksiyon

Hz. Mevlana dizisi için özel olarak hazırlanan çekim mekanları için de oldukça büyük bir emek harcandı. Kerim Ayyıldız ve Ahmet Okur'un yapımcılığını üstlendiği Hz. Mevlana dizisinde yönetmen koltuğunda oturan isim de Can Ulkay oldu. Ünlü İtalyan görüntü yönetmeni Cesare Danese Mevlana dizisi için çalışan isimlerden. Hz. Mevlana dizisinin çekimleri için Konya'da 50 dönümlük bir alana iç ve dış surlardan oluşan ve içerisinde birçok farklı yapı bulunan büyük bir plato inşaa edildi. Platoda 13. Yüzyıl Konya'sının yapısı yansıtıldı. Önemli bir prodüksiyona sahip olan Mevlana dizisinde yer alacak mekanlar özenle hazırlandı. Hanlar, kümbetler, cami ve kilise gibi mekanlarda çekimlere başlandı. Merakla beklenen ve başrolde Bülent İnal'ın olduğu Hz. Mevlana dizisinin yakında yayına başlaması bekleniyor.

24-09-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar