TRT’nin Merakla Beklenen Yeni Dizisi Mevlana’nın Çekimleri Başladı

TRT’nin Merakla Beklenen Yeni Dizisi Mevlana’nın Çekimleri Başladı
TRT Dijital’de ekrana gelecek olan ve uzun bir süredir hazırlıkları devam eden Mevlana Dizisinin çekimleri Konya’da kurulan platoda başladı.

TRT ekranlarında yayınlanacak ve Kale Film tarafından hazırlanan Mevlana dizisi ile ilgili hazırlıklar yaklaşık bir yıldan fazladır devam ediyor. Hem prodüksiyon olarak hem de cast olarak ciddi bir çalışma yürütülen Mevla Dizisi için Konya’da devasa bir plato kururken son hazırlıklar da bir süre önce tamamlandı ve dizi ekibi çekim için Konya’ya hareket etti. Cast çalışmaları sırasında titiz bir çalışma yürüten Kale Film daha önce Mevlana karakterini oynaması için başarılı oyuncu Timuçin Esen’le anlaşmaya varılmış ancak oyuncuyla daha sonra karşılıklı anlaşarak yollar ayrılmıştı. Çekimlere başlamaması üzerine hakkında söylentiler çıkmaya başlayan Mevlana Dizisi sonunda tüm hazırlıklarını tamamladı ve beklenen o gün için sete çıktı ve ilk motor sesi duyuldu.

Mevlana Dizisi Kadrosunda Kimler Var?

Kale Film tarafından hazırlıkları sürdürülen ve sonunda sete çıkan ve merakla beklenen Mevla Dizisi için titiz bir cast çalışması yapıldı. Bütün oyuncuları tek tek ve titizlikle seçilen dizi için birbirinden ünlüi isimlerle anlaşma sağlandı. Yönetmen koltuğunda Can Ulkay’ın oturacağı Mevlana’nın oyuncu kadrosunda Erdal Yıldız, Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Altan Gördüm, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Yusuf Çim, Mert Karabulut, Semra Dinçer, Baki Davrak, Burak Can, Musa Evren ve Muhammed Emre Kaya rol alıyor. Dizinin çekimleri için ekip ve oyuncular Konya’da kurulan platformda bugün ilk iş gününü yaşadı ve merakla beklenen yapımın ilk kareleri çekildi.

Kaan Yıldırım Mevlana’da

TRT Dijital’de yayınlanacak ve Kale Film tarafından hazırlanan iddialı dönem dizisi Mevlana için yapılan son çalışmalarda başarılı oyuncu Kaan Yıldırım’ın da diziye dahil olduğu öğrenildi. Ayrıca Kaan Yıldırım’la birlikte Halka dizisinde rol alan başarılı oyuncu Erdal Yıldız’ın da Mevla’ya dahil olduğu öğrenildi. İddialı kadrosu ve iddialı yapım ekibi ve prodüksiyonuyla dikkatleri çeken dizinin görüntü yönetmenliğini ise birçok başarılı reklamın görüntü yönetmenliğini de yapan ünlü İtalyan görüntü yönetmeni Cesare Danese üstlenmiş durumda. Dizinin çekimlerinin tamamının bitmesinin ardından yayına gireceği ve dizinin 30 bölüm olarak planlandığı öğrenildi. Son zamanların heyecanla beklenen dizisi Mevlana çok yakında TRT Dijital’de ekrana gelecek.

03-09-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar