TRT’nin Yeni Dijital Dizisi ‘Hür’ün Başrolleri Belli Oldu

TRT’nin Yeni Dijital Dizisi ‘Hür’ün Başrolleri Belli Oldu
TRT Dijital’in yeni dizisi yerli Top Gun uyarlaması ‘Hür’ dizisinin başrolleri belli oldu. Es Film imzalı Hür dizisinin erkek ve kadın başrolü kim? İşte o isimler…

Yeni sezonda yayın hayatına başlayacak TRT dijital bomba gibi başlamak için hazırlanıyor. Ard ardına yeni dizilerini duyurmaya başlayan kanaldan son olarak ‘Hür’ dizisi duyuruldu. Yeni dijital platformun ülkemize hızlı ve güçlü bir giriş yapan Disney Plus’a ve uzun yıllardır ülkemizde yayın yapan Netflix’e rakip olarak geleceğini söyleyebiliriz. Yerli dijital kanalın şuana kadar duyurulan yeni orijinal dizileri ise, ‘Mevlana’, ‘İbn-i Sina’, ‘Akif’, ‘Son Gün’,’Hay Sultan’,’Modern Doğu Masalları’ ve ‘Hür’ adlı dizisi oldu. Ülkemiz için önemli değerlerin hayatlarının anlatılacağı ve Anadolu kültürünün işleneceği içimizden içerikleri ile şimdiden büyük ilgi görmeye başladı. Sonbahar aylarında yayın hayatına başlayacak platformun, daha önce yayınlanmış ve sevilen bazı dizi ve filmlere de yer verileceği biliniyor. Ayrıca TRT birçok kanalıyla sadece ülkemizde değil Kıbrıs, balkanlar ve kardeş ülkelerde de çeşitli kanalları ile yayın yapmaya devam ediyor. Sabırsızlıkla yayına başlamasını bekleyen seyircilerin şimdiden duyurulan dizilere olan merakı da arttı. Araştırılmaya başlayan diziler arasında bir süre önce adı duyurulan ‘Hür’ dizisi de yer alıyor. Hür dizisinin başrolünde kimler var? Hangi oyuncular rol alacak? İşte merak edilen Hür dizisinin başrol oyuncuları…

 

 

Hür dizisinin Başrolünde Hilmi Cem İntepe ve Deniz Çatalbaş Yer Alıyor

Yetenek Sizsiniz ve Survivor yarışmaları ile Türkiye’nin tanıdığı isim Hilmi Cem İntepe dizinin erkek başrolü olarak rol alıyor. Hür dizisinin kadın başrolü aynı zamanda Hilmi Cem İntepe’nin partneri, son olarak Arka Sokaklar dizisinde rol alan yakın zamanda diziye veda eden isim Deniz Çatalbaş oldu. Deniz Çatalbaş Hür dizisinde ‘Nazlı’ karakterini canlandıracak.

 

2013, 2015, 2018 yıllarında katıldığı Survivor yarışması ve bir ilk katıldığı yıl aldığı şampiyonluk ile birçok hayrana ve fan kitlesine sahip isim Hilmi Cem İntepe, küçük yaştan beri istediği oyunculuk hayallerine de yarışmanın ardından kavuştu. 2013 yılında katıldığı ilk yılın ardından dizi teklifleri almaya başlayan Hilmi Cem İntepe, o dönemin en popüler dizilerinden biri olan Muhteşem Yüzyıl ile kariyerinde güzel bir başlangıç yapmış oldu. Ardından sırası ile, Çalıkuşu, Bodrum Masalı, Tek Yürek, Ya İstiklal Ya Ölüm, Maria ile Mustafa, Yeşilçam dizilerinde, Stajyer Mafya, Çılgın Dershane 4: Ada filmlerinde rol aldı. Son olarak 2018 yapımı dram ve tarihi filmi ‘Hürkuş: Göklerdeki Kahraman’da Türk havacılık tarihinin en önemli ismi, zihni uçsuz bucaksız icatlarla dolu eşsiz bir mühendis olan, yaşamını yerli uçak üretimine ve yeni pilotlar eğitmeye adayan, Türkiye’nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisi Vecihi Hürkuş’u canlandırmıştı.

Deniz Çatalbaş ise, Fenerbahçe Alt Yaş, Kayseri, Sakarya Yükseliş ve Adana Basketbol takımlarında forma giymiş bir sporcu, ayrıca 2020 Best Model Of Turkey yarışmasında ikinci olan bir model. Basketbol kariyerini bir yerde noktalamış ve oyuncu olmaya karar veren Deniz Çatalbaş oyunculuğa ilk adımı Kanal D’nin efsane dizisi Arka Sokaklar dizisinde atmış. Dizide Aslı Komiser karakterini canlandırmıştı. Arka Sokaklar dizisinden yeni ayrılan oyuncuya bir dizi bir film teklifi geldi. Hem ‘Ah Be Birader’ filminde rol alacak güzel oyuncu hem de TRT dijital’in dizisi olan ‘Hür’de rol alacak.

  
HÜR Dizisi Konusu ve Oyuncuları

Es Film imzalı, Hür dizisinin yönetmen koltuğunda Ekin Pandır otururken, senaryosunu İlker Arslan ile Barış Erdoğan kaleme alıyor. TRT Dijitalde yayınlanacak ‘Hür’ adlı dijital dizinin çekimleri Eskişehir’de başladı. Hür dizisi 1 saatlik bölümlerden oluşan toplamda 10 bölüm olarak yayınlanacak.

Hür dizisinin konusu; 1986 yılında Tom Cruise’un rol aldığı sinemada izleyici ile buluşan ‘Top Gun’ efsanesinin 36 yıl sonra geri dönmesinden ilham alınarak çekiliyor. Özel seçilmiş savaş pilotlarından oluşan özel bir filonun heyecanlı hikayesini anlatacak. Farklı operasyonları her bölümde konu alacak dizide, düşmanın adı olmayacak ama izleyen, kim olduğunu hissedecek.

Hür dizisinin senaryo yazarları Barış Erdoğan ile İlker Arslan diziyi yazmadan önce Hava Kuvvetleri’nden destek aldı ve pilotların yaşamını tatbikatlarını gözlemledi.

Hür dizisinin oyuncu kadrosunda, Hilmi Cem İntepe, Deniz Çatalbaş (Nazlı), Zeynep Tuğçe Bayat (yazılımcı) ve Taner Ertürkler rol alıyor.




29-07-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar