TRT'nin yeni dizisi YALAZA.

TRT'nin yeni dizisi  YALAZA.
Eylül ayında TRT 1 ekranlarına gelmesi beklenen yeni bir dizi daha...Adı Yalaza. Özlenen mahalle dizileri tadında karşımıza çıkması beklenen dizinin yönetmenliğini ve yapımcılığını Osman Sınav, senaryo yazarlığını ise Hasan Kaçan yapıyor.

Çekimleri Sakarya’nın Taraklı İlçesi'nin tarihi mekanlarında gerçekleştirilen yeni dizi Yalaza, eylül ayında ekranlarda olacak. Uzun süredir ekranlarda göremediğimiz, özlediğimiz mahalle dizilerinden biri olmayı amaçlayan dizi, eğlenceli konusu, esprili anlatımı ve güçlü oyuncu kadrosuyla oldukça iddialı geliyor.
Dizide Sinan Albayrak, Didem Balçın, İpek Tuzcuoğlu, Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan ve birçok ünlü isim yer alıyor.
TRT 1 ekranlarında izleyici karşısına çıkacak olan dizinin isminin ne anlama geldiği de merak konusu. Yalaza alev demek. Ateşten çıkan parlak yanar hava olarak da kullanılıyor.
Hasan Kaçan kimdir?
10 Aralık 1957 yılında Kayseri’de doğdu. Ancak 5 yaşındayken ailesiyle Kayseri’den İstanbul’a taşındı. İlköğretim ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 15 yıl boyunca GırGır dergisinde çalıştı. Sanatçının en çok ünlenmesine katkı sağlayan dizi Ekmek Teknesi’dir. Ekmek Teknesinde ki Heredot Cevdet karekteriyle Hazan Kaçan hafızalara kazındı. Ekmek Teknesinden başka Osmanlı Tokadı, Leyla İle Mecnun, Babam İçin gibi dizilerde rol aldı. 
Kadir Çöpdemir kimdir?
1 Eylül 1967 doğumlu olan oyuncu Elazığlıdır. Daha sonra babasının tayini dolayısıyla ailesiyle Eskişehir’e taşınmıştır. İlköğretim ve liseyi Eskişehir’de okuyan yetenekli oyuncu Üniversite hayatını ise İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulunda tamamlamıştır. Sunuculuk sayesinde ün kazanan Kadir Çöpdemir Demet Akbağ ve Beyazıt Öztürk ile birlikte de çalışma fırsatı bulmuştur. Diz tecrübesi de olan sanatçı Avrupa Avrupa, Şimdi Onlar Düşünsün gibi dizilerde rol almıştır.

14-08-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar