Türk Sinemasının Usta Yönetmenini Hayatını Kaybetti

Türk Sinemasının Usta Yönetmenini Hayatını Kaybetti
Türk Sinemasının usta yönetmenlerinden olan ve bugüne kadar pek çok filme imza atan usta yönetmen Erden Kıral hayatını kaybetti.

Türk sineması son aylarda birbirinden ünlü isimlerini bir bir kaybetmeye başladı. Sene başında ünlü oyuncu Fatma Girik’in hayatını kaybetmesiyle başlayan süreç içinde peş peşe pek çok ünlü oyuncu hayatını kaybetti. Geçtiğimiz haftalarda hayata veda eden ünlü oyuncu Cüneyt Arkın’la bu yaşananlar zirve yaparken geçtiğimiz gün ünlü yöneten Yavuz Figenli hayata veda etti. Bugüne kadar yüzlerce filme imza atan Yavuz Figenli’nin hayatını kaybetmesinin üzerinden henüz bir gün bile geçmemişken bu sefer de yine Türk Sineması’nın ünlü yönetmenlerinden biri olan ve yine yüzlerce filmle sinemaya büyük emeği ve katkısı olan yönetmen Erden Kıral’da hayata veda etti. Antalya’nın Kaş ilçesinde 80 yaşında hayata veda eden Erden Kıral bugüne kadar pek çok ünlü ve bilinen filmlerin rejisini yapmıştı.

Erden Kıral Hayatını Kaybetti

Türk Sinemasının usta yönetmenlerinden olan ve yönettiği yüzlerce filme sektöre adını yazdıran başarılı yönetmenlerden Erden Kıral 80 yaşında hayata veda etti. Antalya’nın Kaş ilçesinde yaşayan ünlü oyuncu geçtiğimiz günlerde vücut enfeksiyonu sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı. Beyin kanaması geçiren ve özel bir hastanede yoğun bakım servisinde tedavisine başlanılan Erden Kıral çoklu organ yetmezliği sebebiyle 80 yaşında hayata veda etti. 80 yaşında hayatını kaybeden Erden Kıral’ın cenazesinin yakınları tarafından İstanbul’a getirileceği ve naaşının İstanbul’da toprağa verileceği öğrenildi. Ünlü yönetmenin hayatını kaybetmesi sebebiyle yakınları ve sevenleri taziye mesajları yayınladılar.

Erden Kıral Kimdir?

Türk Sinemasının usta yönetmenlerinden olan ve bugüne kadar yüzlerce filme imza atan ünlü yönetmen Erden Kıral 1942 yılında İzmit’te dünyaya gelmiştir. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Seramik Bölümü mezunu olan Erden Kıral daha sonra sinema sektörüne girerek çalışmaya başlamıştır. Sektörde pek çok alanda çalışan ünlü isim daha sonra yönetmen yardımcılığı yapmaya başlamış ve sonunda da yönetmenlikle sinemaya katkılar sunmaya başlamıştır. Bugüne kadar pek çok filme imza atan Erden Kıral’ın yönettiği filmler arasında, Kumcu Ali Yaşar, Kanal, Bereketli Topraklar Üzerinde, Ayna, Dilan, Av Zamanı, Mavi Sürgün, Aşk Üzerine Söylenmemiş Her Şey, Ay Hikayeleri, Avcı, Baba, Baba Evi, Babam ve Biz, Canım Kocacığım, Yolda, Vicdan, Haliç, Kuş ve Gece bulunmaktadır.

18-07-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar