Tv8'in yayından kaldırılan dizisi 'Kızım'ın satışları 20 ülkeyi geçti!

Tv8'in yayından kaldırılan dizisi 'Kızım'ın satışları 20 ülkeyi geçti!
Geçtiğimiz sezon TV8 kanalında yayınlanan Kızım dizisinin 20'den fazla ülkeye satışı yapıldı. Kızım dizisi hangi ülkelerde yayınlanacak?

Az ama öz dizi yayınlayan TV8'in Kızım dizisi yurdışı satışlarında büyük başarı elde etti. Geçen sezon ekranlara gelen ve beğeniyle izlenen Kızım dizisi global bir projeydi. Bütün duygularda karşılığı olan bir konuya sahip olan Kızım, Türkiye’de sevildiği gibi dünyaya açılmakta da zorlanmadı. Kızım dizisinin yurt dışı satışları 20 ülkeyi geçti. Peki, Kızım dizisi hangi ülkelere satıldı? Bütün ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

Ay Yapım ve Med Yapım birleşti: Madd Entertainement

Kızım dizisinin yurt dışı satış hakları Madd Entertainement’te. Madd Entertainment geçtiğimiz yıl Ay Yapım ve Med Yapım’ın güçlerini birleştirmesiyle ortay çıkan bir marka. Türkiye’nin dünyada içerik üreten en büyük 2. Ülke olduğunu biliyoruz. Ay Yapım ve Med Yapım da ürettikleri dizilerin uluslararası satışı için tek çatı altında toplanmış durumdalar. Bu birlikteliğin piyasaya oldukça olumlu katkısı olacağı görülüyor.  

Madd Entertainement’in açılımı “Med Yapım Ay Yapım Drama Distritution” Marka şu anda Türk dizilerine karşı gösterilen ilgiyi daha üst seviyeye çıkarıp içerik alıcıları için tek durak olmalı amaçlıyor. Bununla birlikte bir açılım da söz konusu. Türk dizilerinin bütün dünyaya açılması daha doğrusu henüz girilemeyen pazarlara girilmesi hedefleniyor. Ay Yapım ve Med Yapım nasıl Türkiye’de güzel projeler üretiyorlarsa Madd adı altında uluslar arası şirketlerle ortak prodüksiyon girişimlerinde de bulunmak istiyorlar.

Kızım dizisinin satışları 20 ülkeyi geçti!

Madd Entertainment’in yaptığı açıklamaya göre Kızım dizisinin satışları 20 ülkeyi geçmiş durumda. Bildiğiniz gibi birkaç ay önce final yapan Kızım dizisinin satıldığı ülkeler arasında Güney Asya ve Güney Amerika ülkeleri yoğunlukta…  

Kızım dizisi: Arnavutluk, Bulgaristan, Gürcistan, Makedonya, Özbekistan, İsrail, Kuzey Irak, Peru, Arjantin, Bolivya, Uruguay, Kosta Rika, Ekvador, Panama, Romanya, Meksika ve Şili gibi ülkelere satılmış durumda.

Tam olarak dokuz Latin Amerika ülkesine satılan Kızım ilk olarak Şili’de izleyiciyle buluşmuştu. Şili’nin Mega kanalıyla yurt dışı yolculuğuna başlayan Kızım şu anda Yunanistan’ın Skai Kanalında yayınına devam ediyor.

Kızım dizisinin oyuncu kadrosunda kimler vardı?

Kızım dizisinde birbirinden kıymetli oyuncular görev yapmıştı. Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Beren Gökyıldız…

08-08-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler