Ümit Yesin Neden Öldü?

Ümit Yesin Neden Öldü?
Hepimizin Kazım Abisi Usta oyuncu Ümit Yesin hayatını kaybetti. Oyuncu neden öldü, kansere mi yenik düştü, yoksa başka bir hastalıktan mı hayatını kaybetti? İşte soruların cevabı.

Birçoğumuz onu gerçek adıyla tanımayız. Zaten oyuncu oldu mu insan her adla tanınır da bir türlü gerçek adıyla tanınmaz sevenleri tarafından. O da bunlardan, belki de en önemlilerinden biriydi. Ümit Yesin yılların usta oyuncusu. Öyle ki 65 yaşında bile hala dinç, hala bir delikanlı edasıyla setten sete koşabilecek enerjide biriydi. Ümit Yesin kim diyenleriniz için birkaç isim söyleyelim yeter. Hemen hııı o mu diyecek ve sonra üzgün Allah Rahmet eylesin diyeceksiniz. Ümit Yesin, yani Cennet Mahallesi Dizisinin Muharrem’i, Çiçek Taksinin aksi yüzlü, ama illaki babacan, yardımsever Şeker Kazım’ı, Akasya Durağının Duran Ağası… Ve daha onlarca dizi ve filmin değişmez oyuncusu. Oyuncu dendi mi akla ilk gelenlerden biri. Ümit Yesin’i kaybettik.

Ümit Yesin Neden Öldü?

28 Ocak 1954 yılında dünyaya gelen 65 yaşındaki usta oyuncu Ümit Yesin bugün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Sevenlerini yasa boğan bu haber bir anda sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girerken sorulan soruların başında usta oyuncunun hayatını hangi hastalıktan kaybettiği vardı. Usta oyuncu kansere mi yenik düşmüştü, ya da kalp krizinden mi hayatını kaybetmişti? Canlitv olarak usta oyuncunun hayatını neden kaybettiğinin cevabını aradık.

Usta oyuncu Ümit Yesin bundan yaklaşık bir ay önce geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve tedavisine başlanmıştı. Ancak usta oyuncu ne yazık ki bugün öğle saatlerinde hayata veda etti.

Haberi Kim Duyurdu?

Yılların oyuncusu, birçoğumuzun Kazım Abisi, ya da Muharrem’i bugün öğle saatlerinde kalp krizinden hayata veda etti. Bu acı haberi oyuncunun rol arkadaşı Mustafa Avkıran sosyal medya hesabından duyurdu: İnsan bir ay içinde iki baba birden kaybeder mi? Kaybedermiş... Çok sevdim seni be benim Ümit abim... Devrin daim olsun! Bu Ümit Yesin’in sevenlerine dünyaya veda ettiğini duyuran sözlerdi.

Cenaze Ne Zaman kaldırılacak?

65 yaşında hayata veda eden usta oyuncu Ümit Yesin’in cenaze namazı yarın yani 20 Mart günü saat 11:00'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Kadıköy Haldun Taner Sahnesinde düzenlenecek olan törenin ardından öğlen namazına mütakip Altunizade’de bulunan Şakir'in Camiinde kılınacak. Oyuncunun naşı cenaze namazından sonra Ümraniye Ihlamurkuyu mezarlığına defnedilecek.

19-03-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar