Ünlü İsimler Meme Kanseri İçin Bir Araya Geldi

Ünlü İsimler Meme Kanseri İçin Bir Araya Geldi
Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı olarak belirlendi. Ünlü pek çok isminde destek verdiği ve çeşitli organizasyonlarla kutlanıyor.

Zaman zaman magazin basınında ya da sosyal medyada farkındalık projeleri yer alıyor. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında geçekleştirilen bazı uygulamalar ve organizasyonlar o kadar değerli çalışmalar yapıyor ki insana dokunuyor. Özellikle son zamanlarda kadınların baş belası olan ve kadınların en çok yakalandığı kanser türü olan meme kanseri konusunda atılan adımlar ve yapılan çalışmalar sık sık magazin basınında ve sosyal medyada yer alıyor. Birçok kesimin önemsediği ve pek çok ünlünün yer aldığı uygulamalar özelikle meme kanseri konusunda farkındalık oluşturuyor. Sık sık değişik yerlerde duyulan meme kanseri haberleri kadınları o kadar korkutuyor ki bu konuda yapılan çalışmalarda bunun için çok değerli ve önemli oluyor. Ekim ayı farkındalık ayı olarak belirlenince de bu konuda çalışmalar hızlandı.

Ünlüler Bir Araya Geldi

Geçtiğimiz günlerde meme kanseri farkındalık ayı kapsamında İstanbul Tema Hastanesi büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Zaman kaybetme teması ile başlayan proje ekim ayı boyunca meme muayenesi ve mamografi taraması 40 yaş ve üzeri tüm kadınların hizmetine ücretsiz sunuluyor. Bu organizasyona pek çok ünlü isim katılırken meme kanseri farkındalık ayı kapsamında ünlüler de bu konuda duyarlı olduklarını ifade eden açıklamalarda bulundular. Organizasyona katılan ünlüler arasında Ayhan Aşan, Ece Gürsel, Ayla Aşan, Esra Sönmezer, Yeşim Akıncı, Survivor Sema Aydemir, Survivor Adem Kılıçcı gibi ünlü isimler yer aldı. Organizasyonda katılanlar kadınları meme kanserine karşı mücadeleye davet etti. Organizasyonda ünlüler meme kanseri ile açıklama yaptılar ve bilgilendirici çalışmalardan da faydalanmak gerektiğini belirttiler. Ayrıca meme kanseri taramasının ücretsiz olduğunu da vurguladılar.

8 Kadından Birinde Görülüyor

Ünlü isimlerinde sık sık destek verdiği ve her kadının belli bir yaştan sonra kontrollere gitmesi gerektiği konusunda bilgilendirilme yapılan organizasyonda her 8 kadından birinde meme kanseri görüldüğü ifade edildi. Ünlü isimlerin de zaman zaman yakalandıklarını açıkladıkları ve ardından da bu hastalıkla mücadeleye başladıkları meme kanseri konusunda erken teşhisin ne kadar önemli olduğu vurgulandı. Ekim ayı boyunca çeşitli etkinliklerle gündemde tutulacak olan meme kanseri farkındalığı ünlülerin de katılımıyla sürecek.

08-10-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar