Ünlü İsimlerden Kadın Cinayetlerine Tepki Yağdı

Ünlü İsimlerden Kadın Cinayetlerine Tepki Yağdı
Kadın cinayetlerine bugün bir yenisi daha eklenirken ünlü isimler bu konuda sosyal medya hesaplarından seslerini yükselttiler. İşte o haber!

Ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri ne yazık ki durmuyor ve bu konuda atılan bütün adımlara rağmen hala işlenmeye devam ediyor. Pek çok platformda, ek çok kişi ve kurum tarafından tepki görmesine rağmen zaman zaman ne yazık ki kadına yönelik şiddet ve cinayetler sürüyor. Eş, eski eş, sevgili, akraba derken pek çok kadın öldürülüyor. Son olarak ise yine bir kadın cinayeti işlendi. Bir üniversitede öğretim görevlisi olan Dr. Aylin Sözer eski sevgilisi olduğu iddia edilen bir kişi tarafından önce boğazı kesilip ardından da yakılarak katledildi. Bir anda infiale denen olan olay sonrasında katil zanlısı tutuklanırken ne yazık ki yine bir kadın öldürülmüş oldu. Bu olay sonrası zaten diken üstünde olan tahammüllerde zorlanmaya başlandı ve pek çok ünlü isim kadına yönelik şiddet ve cinayetler konusunda tepkilerini sosyal medya hesaplarından dile getiren açıklamalar yaptı.

Ünlüler Yeter Dedi!

Kadına yönelik cinayetler konusunda sık sık seslerini yükselten ve bu cinayet ve şiddetin son bulmasını dile getiren ünlü isimler son olarak işlenen cinayet sonrası duygu ve düşüncelerini belirten ifadeler paylaştılar. Öğretim görevlisi Aylin Sözer’in vahşice öldürülmesi üzerine pek çok ünlü sosyal medya hesaplarından bu konuda çağrıda bulundu. Ünlü isimlerden Esra Erol daha önce öldürülen bazı kadınların isimlerini paylaştığı bir mesaj yayınladı. Esro Erol “Aylin Sözeri eski sevgilisi tarafından yakılarak öldürüldü. Selda taş eşi tarafından başından vurularak öldürüldü. Vesile Dönmez oğlu tarafından tüfekle vurularak öldürüldü” paylaşımını yaparken ünlü şarkıcı Hadise mesajında “bu ülkede bugün bir kadın yakılarak öldürüldü” ifadelerini kullandı. Ünlü oyuncu Cem Davran ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “tepkiler çığ gibi büyüse ne olacak sanki yine olacak, yine olacak. Bu vahşet, besleyen ne varsa kökünü kazımadan hep olacak. Yazık ua yazık” ifadelerini kullandı.

Bu Utanç Hepimizin!

Kadına yönelik cinayetlere sesini yükselten diğer ünlülerden Gülben Ergen “artık yeter diyorsunuz ya! Yetmez! TT olunca da bir halt olduğu yok. 4 yaşındaki Leyla Aydemir davasında müebbet hapis cezası alan amca, 8 gün önce tahliye edildi. Katiller aramızda” ifadelerini kullanırken, Alişan “karısını sevgilisini döven, şiddet gösteren arkadaşınızsa arkadaşlığınızı bitirin. Camianızdaysa uzaklaştırıp çalışmasını engelleyin. Akrabanızsa, konuşmayın, reddedin. Komşunuzsa ya da sokakta böyle bir şey görürseniz polise ihbar edin. Allah bunların belasını versin. Bitmediler şerefsizler” ifadelerini paylaştı. Çağla Şıkel paylaşımında “Mesela artık bu yaşananların bir son bulması ve bir daha yaşanmaması için gerekli cezalar verilse mi?” ifadelerini kullandı. Oyuncu Mert Fırat ise “bu ülkede bugün bir kadın eski sevgilisi tarafından yakılarak öldürüldü. Aylin Sözeri. Bu ülkede bugün başka bir kadın eşi tarafından başından vurularak öldürüldü. Selda Taş. Bu ülkede bugün başka bir kadın oğlu tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Vesile Dönmez. Kadın cinayetlerini durduracağız! Bu utanç hepimizin” ifadelerini kullandı. Oyuncu Bergüzar Korel ise YETER, YETER, YETER! Diye haykırıyoruz hep birlikte. Kimse duymuyor mu? Bir kadın yakılarak öldürüldü” ifadelerini kullandı.

30-12-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar