Ünlü Oyuncu Sabina Toziya Hayatını Kaybetti

Ünlü Oyuncu Sabina Toziya Hayatını Kaybetti
Ünlü oyuncu Sabina Toziya 75 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi yapımcı Bahadır Özdener sosyal medya hesabından duyurdu.

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi ile son projesinde Hayriye karakterine hayat veren Ünlü oyuncu Sabina Toziya yaşadığı sağlık sebepleri sonrasında hayata gözlerini yumdu. Ailesini, hayranları ve ekip arkadaşlarını derin üzüntüye uğratan Sabina Toziya beynindeki tümör neden ile usta oyuncu aramızdan ayrıldı.   

Hayriye Annemizi Rahmeti Rahman’a Uğurladık

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yapımcı Bahadır Özdener, Sabina Toziya'nın beynindeki tümör nedeniyle ölümü ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile duyurdu "Çok kıymetli Sabina Toziya'yı, Hayriye annemizi Rahmeti Rahman'a uğurladık. Allah'tan annemize rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadelerini kullandı.

UĞURLAR OLSUN CANIMIN İÇİ

Rol arkadaşı oyuncu Oktay Kaynarca Toziya'nın vefat haberini aldıktan sonra sosyal medya hesabından duygularını paylaştı.Oktay Kaynarca, "Sınanıyor muyum bilmiyorum ama bir bildiği var sanırım Yaradan’ın.. Tarif etmem imkansız, sadece kocaman bir boşluk kocaman bir hiçlik …..Uğurlar olsun canımın içi nurlar içinde uyu" ifadelerini kullandı.

DİZİDEN AYRILMIŞTI

Sabina Toziya’nın yapılan testler ve tetkikler sonrasında beyninde tümör tespit edilince amelyata alınmıştı.Sabina Toziya’nın amelyatını Makedonya Sağlık Bakanı Dr. Venko Filipce gerçekleştirmişti. Ünlü oyuncunun amelyatı 10 saat sürdü. Tümör temizlendikten sonra 4 günü yoğun bakımda geçiren Sabina Toziya taburcu edildi. Çalışmasına izin verilmeyen ünlü oyuncu  Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden geçen sezon beynindeki tümör nedeniyle ayrılmıştı. Ağustos 2021 tarihinde beynindeki tümör nedeniyle kısmi felç geçiren Sabina Toziya 75 yaşında hayata veda etti.

SABİNA TOZİYA KİMDİR?

Ölümünün ardından merak edilen Sabina Ajrula Toziya kimdir ? 1946 doğumlu ÜsküpMakedonyalı olan usta oyuncu eğitim sürecinde  Üsküp Devlet Tiyatrosunda oyunculuk eğitimi aldı. Daha sonra Makedonya ve Yugoslavya'da oyunculuk yapan Toziya, Türkiye'de ilk kez Star TV'de yayımlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Afife Hatun karakterini canlandırdı. Muhteşem Yüzyıl dizisinde rol alan usta oyuncu Sabina Toziya  uzun bir süredir Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde ekranlarda boy gösteriyordu. Sabina Toziya beyazperdede ise Bal Kaymak ve Annemin Yarası filmlerinde rol aldı., Son rolü olarak Hayriye Çakırbeyli karakterine can veren Sabina Toziya hayata gözlerini yumdu.

11-08-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Dinç

Yasemin Dinç

Yasemin Dinç, 1994 'de İstanbul Kadıköy'de doğmuştur. Eğitimini tasarım üzerine tamamlayıp 2015 yılında mezun olarak iş hayatına atı .. devamı.. mail
Yorumlar