Ünlü Sanatçı Altan Karıntaş Hayatını Kaybetti

Ünlü Sanatçı Altan Karıntaş Hayatını Kaybetti
Türk Tiyatro ve sinemasının usta oyuncularından olan ve rol aldığı onlarca yapımda başarıdan başarıya koşan Altan Karıntaş bu sabah 93 yaşında hayata veda etti.

Türk Sineması, tiyatro ve dizilerinin usta oyuncularından seslendirme sanatçılığı da yapan ünlü oyuncu Altan Karındaş bu sabah 93 yaşında hayata veda etti. Uzun yıllardır Marmaris Belediyesi 2. Bahar Sosyal tesislerinde hayatını devam ettiren ünlü ismin hayatını kaybettiği haberini ünlü Tiyatro oyuncusu Nedim Saban sosyal medya hesabından duyurdu. Bir zamanların en ünlü oyuncularından olan Altan Karıntaş hayatı boyunca pek çok filme ve diziye imza atmış ve onlarca farklı tiyatro oyununda rol almıştı. 93 yaşında hayata veda eden usta isim ayrıca seslendirme sanatçılığı da yapıyordu. Ünlü ismin hayatını kaybetmesi sinema ve dizi sektöründe üzüntüyle karşılandı. Oyuncunun hayatını kaybetmesi magazin basını ve sosyal medyada geniş yer buldu.

Hayatta Tek Pişmanlığını Açıkladı

Ünlü isim Altan Karıntaş bu sabah saatlerinde hayatını devam ettirdiği Marmaris Belediyesi 2. Bahar sosyal tesislerinde 93 yaşında hayata veda etti. Ünlü imin vefat haberini yine kendisi gibi tiyatro oyuncusu olan Nedim saban sosyal medya hesabından duyurdu. Saban paylaşımında “Tiyatromuzun büyük ustası Altan Karıntaş’ı biraz önce kaybettik. Ölüm oranı yüzde yüz olan tek hastalık yaşamdır der Memet Baydur. Çok üzgünüm, hastaneye girmeden önce yolladığı ses kaydı yüreğimin en derin yerinde acıtmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. Ünlü isim Altan Karıntaş geçen sene kendisiyle yapılan bir röportajda hayattaki en büyük pişmanlığını açıklamıştı. Karıntaş “çok anaç tarafım vardı. İşimi çok fazla sevmem her şeyin önüne geçti. Evlenseydim şöyle tiyatroyla ilgisi olmayan parası olan birisiyle de 10 tane çocuk doğursaydım ve hepsini büyütseydim. Ne güzel bir hayat olurdu. O lazımdı bana. Her şeyim tiyatro ya da sinemaydı” ifadelerini kullanmıştı.

Altan Karıntaş Kimdir?

Bu sabah 93 yaşında hayata veda eden ünlü oyuncu Altan Karıntaş 30 Ağustos 1928 yılında Balıkesir’de dünyaya gelmiştir. İstanbul Belediye Konservatuarında şan ve tiyatro eğitimi alan Altan Karıntaş daha sonra Muhsin Ertuğrul’un Küçük sahnesinde tiyatro oynamaya başlamıştır. Hayatında pek çok tiyatro oyununda rol alan usta isim ayrıca pek çok filmde de rol almıştır. Rol aldığı filmlerden bazıları şunlardır. Gönül Ferman Dinlemiyor, Hicran Yarası, Sevda Çiçeği, Kızlar Yurdu, Melekler Adası, Baba Evi, Yaban Ali, Ölürüm de Ayrılmam, Ölmüş Bir Kadının Evrakı Metrukesi, Halıcı Kız ve Yavuz sultan selim Ağlıyor.

06-03-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar