Ünlü Ses Sanatçısı Hayatını Kaybetti!

Ünlü Ses Sanatçısı Hayatını Kaybetti!
Bir zamanların ünlü şarkıcılarından olan Dinçer Erdoğan bugün hayata veda etti. 76 yaşında hayatını kaybeden Erdoğan bir yarışmada Cem Karaca’yı geride bırakarak 1. Olmuştu!

Son dönemlerde pek çok ünlü isim peş peşe hayatını kaybetti. Kimi hastalık sonucu, kimi beklenmeyen sebeplerden kimisi de hayatın normal akışında vadesi geldiği için hayata veda etti. Bu vefatların pek çoğunu ise duyuran yine bir başka ünlü isim olan Onur Akay oldu. Akay her ne kadar magazin dünyasında bu verdiği bu ölüm haberlerinden dolayı felaket tellalı olarak anılsa da en azından kimsenin haberi olmayan vefatları insanlara duyurmayı kendine bir görev olarak gördü ve vefat eden isimleri duyurarak bir yerde gerekli bir işi de yapmış oldu. İşte ünü isim Onur Akay bugün yine bir vefat haberini duyurdu. Çou yerde yer almayacak ve hatta kim bu denecek ve aslında çok ünlü bir ismin vefat ettiğini haber verdi. Bir zamanların ünlü ses sanatçısı Dinçer doğan hayatını kaybetti. 76 yaşında hayata veda eden Doğan bir zamanların ünlü ses şarkıcılarından biriydi. İşte detaylar!

Bir Zamanların Ünlü Şarkıcısı Hayatını Kaybetti!

Bir zamanlar piyasada adeta fırtına gibi esen ve hatta 53 sene önce Cem Karaca’yı geride bırakarak Hürriyet Gazetesi’nin düzenledi Altın Mikrofon yarışmasını kazanan ve Mavi Çocuklar adlı grubun solisti olan ünlü şarkıcı Dinçer Erdoğan bu gün 76 yaşında hayata veda etti. Yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybeden ünlü isim uzun yıllar müzik piyasasında adeta fırtına gibi eserek pek çok şarkıya imza atmış ve pek çok albüm yapmıştı. Son olarak 199o yılında bir albüm yapan Dinçer Erdoğan 76 yaşındaydı. Bugün öğle namazını müteakip Karacahmet Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Dinçer Erdoğan Ümraniye Hekimbaşı mezarlına defnedildi. Ünlü ismin cenazesinde sadece üç kişinin olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Dinçer Erdoğan Kimdir?

Bugün 76 yaşında hayata veda eden ve bir zamanların ünlü şarkıcılarından olan Dinçer Erdoğan, 1944 yılında dünyaya gelmiştir. Müzik dünyasında yer alan ve henüz genç yaşında Hürriyet Gazetesi Altın Mikrofon ödülünü kazanan Erdoğan Mavi Çocuklar Grubunun iki solistinden biridir. Türk Rock Müziğinin efsane isimlerinden Cem Karaca’yı katıldığı bir yarışmada geride bırakarak birinci olan Dinçer Erdoğan bu birinciliği Develi Daylar adlı şarkıyla kazanmıştır. Daha sonra pek çok albüm yapan şarkıcı son olarak 1990 yılında Anılarla Fecri Ebcioğlu adlı albümü yapmıştır. 76 yaşında hayata veda eden ünlü şarkıcı Dinçer Erdoğan’a bizde Allah’tan rahmet ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

23-08-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar