Ünlülerin seçim karnesi; Kim kazandı kim kaybetti?

Ünlülerin seçim karnesi; Kim kazandı kim kaybetti?
Büyük tartışmaların yaşandığı Hatay'da partisinin kabul etmemesine rağmen Gökhan Zan girdiği seçimden %2 oy aldı. Kendisi kazanamadığı gibi CHP'li adaya da kaybettirdi.

Bu seçimde de yine pek çok aday belediye başkanı olmak için kolları sıvadı. Kazanamayan ünlülerin daha fazla olduğu yerel seçimlerde Erdal Beşikçioğlu ile Lal Denizli’nin yüzü güldü.

MHP’nin kalesi Etimesgut’ta Erdal Beşikçioğlu kazandı

1999 yılından beri Ankara’nın en büyük ilçelerinden biri olan Etimesgut Belediye Başkanlığı’nı yürüten Enver Demirel 2024 yerel seçimlerinde kaybetti. Behzat Ç. Film ie tanınan ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu’na kamuoyu pek şans tanımıyordu. Fakat Beşikçioğlu tüm tahminleri altüst ederek %56,58 gibi yüksek  bir oy ile Etimesgut Belediye Başkanı oldu. CHP’nin 2024 seçimlerinde birinci olduğu yerel seçimlerin en parlak isimlerinden biri de Beşikçioğlu oldu. Ülkücülerin beşiği, MHP’nin lalesi sayılan Yozgat’ta da MHP hüsrana uğradı. Yozgat Belediye Başkanlığını bu seçimlerde CHP ile büyük bir başarı kazanıp yükselişe geçen Fatih Erbakan’ın Yeniden Refah Partisi aldı.

Lal Denizli Çeşme Belediye Başkanı oldu

Bu seçimlerde yüzü gülen başka bir isim de eski milli takım teknik direktörlerimizden Mustafa Denizli’nn kızı Lal Denizli oldu. CHP’den İzmir Çeşme Belediye Başkan Adayı olan Lal Denizli seçilerek belediye başkanlığını kazandı.Denizli en yakın rakibine 20 puan fark attı.

Kaybeden ünlüler

İsmi şaibelere karışan ünlü futbolcu Gökhan Zan partisi desteklemese’de seçimlere girerek TİP adayı olarak %2 oy aldı. Ünlü futbolcu CHP’liler tarafından yaylım ateşne tutuldu. Çünkü Hatay Belediye Başkanlığını CHP çok az bir farkla kaybetti.Gökhan Zan’ın aldığı oyların çok azı bile gelse Hatay, CHP’nin olacaktı. Yine TİP Çankaya adayı olan ünlü televizyoncu İrfan Değirmenci seçimleri kazanamasa da 3. Olmayı başardı. İstanbul Beşiktaş’tan bağımsız aday olan ünlü dağcımız Nasuh Mahruki %10 civarında oy alsa da seçilemedi. Şarkıcı Hakan Peker Karabük’ün dünyaca ünlü Safranbolu İlçesinden aday olsa da 5. Olarak seçimi kaybetti. Burada mevcut Chp’li belediye başkanı mimar Elif Köse yeniden seçildi.

Davut Güloğlu ikinci oldu

Ünlü Türkücü Davut Güloğlu bu seçimin sürprizlerinden YRP’nin Düzce Belediye Başkan Adayı oldu. İkinci olmayı başarsa da koltuğu Ak Partili rakibine kaptırdı. Mesut Yar’da Muğla’nın turistik ilçesi Datça’dan bağımsız oy oldu, %10 oy alsa da kazanamadı. Yine Muğla’nın başka bir turistik ilçesi olan Marmaris belediye başkanlığı için Ak Parti adına yarışan müzisyen Serkan Yazıcı da seçimi kaybedenler arasında yerini aldı. Ünlü youtuber Yasin Pehlivan’da bağımsız olarak girdiği Bayrampaşa belediye başkanlığı yarışını kaybetti.

01-04-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar