Yıldız Tilbe emekli oldu

Yıldız Tilbe emekli oldu
Yeni emekli olan ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe emekli maaşını görünce şaşkınlığa ve hayal kırıklığına uğradı. Bu durumu twitter hesabından duyuran Tilbe emekli maaşına isyan etti.

Emekli maaşlarının düşüklüğünden şikayet eden milyonlara ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe'de katıldı. Daha yeni emekli olan ünlü sanatçı ömür boyu ödenen sigorta primlerinin karşılığının bu olmaması gerektiğini belirtti.

Yeni emekli olan Yıldız Tilbe'den emekli maaşına isyan

Türk müziğinin güçlü sesi Yıldız Tibe emekli oldu. Emekli olması ile ilgili durumunu sosyal medya hesabından paylaşan Yıldız Tilbe "Ömür boyu çalışmanın karşılığı bağlanan maaş bu mudur?" diye emekli maaşının az olmasına tepki gösterdi. Yıldız Tilbe twitter (X) hesabından yaptığı paylaşımında "Emekli oldum, eskiden emekli olanlar bir ev bir araba alırdı ya da iş açardı toplu parayla. Şimdiki emeklilere Allah yardım etsin, başka yardımcı yok gerçekten." diyerek emeklinin içler acısı durumuna parmak bastı. 

Emekli maaşı komik seviyelerde

Eserleri ile milyonların sevgilisi olan yıldız sanatçı Yıldız Tilbe ; "Kimseye muhtaç olmamak için ömür boyu çalışmanın karşılığı bağlanan maaş bu mudur, budur. Mübarek Ramazan, Allah razı?" ifadeleri ile ömür boyu çalışarak hak edilen maaşın komik seviyelerde olduğunu vurguladı. Yıldız Tilbe'nin bu haklı isyanına beğeni ve yorum yağdı.

Eyt'den emekli olan ünlüler de 7500 TL aylık almışlardı.

Daha önce eyt'den dolayı hakeden bazı ünlü isimlerde emekli maaşı konusunda duygularını dile getirmişti. 56 yaşında emekli olan yönetmen ve oyuncu Hamdi Alkan 7500 TL emekli maaşı alıyorum açıklamasında bulunmuştu. Yine ünlü manken Ebru Şallı  “Başvurdum ve emekli oldum, maaşım bağlandı. Maaşım 7 bin 500 lira. Bayramda ikramiyem geldi henüz harcamadım” ifadelerini kullanmıştı. Oyuncu ve şarkıcı Emre Altuğ'da  "Teoman söylediğinde ben de çok güldüm. Ben de EYT’li olmak üzereyim. 1989 yılında çalışmaya başladımHakkım var ama primlerim eksik. Bizi çalıştırıp primlerimizi yatırmamışlar. Öyle olmuyormuş meğerse. Hayatın ne getireceği belli olmaz" diyerek 7500 TL alacağını söyledi. Ünlü şarkıcı Teoman da "Serdar Ortaç ve ben, hemen hemen aynı şeyleri söylemeye başladık. Herhalde yaş ile gelen şeyler bunlar. Emeklilik de kötü herhalde ama EYT bana da vurdu." demişti. Emekliliğe hak kazanan isimlerden biri de 1996'dan beri sahnelerde olan Ebru Gündeş ve ünlü komedyen Cem Yılmaz oldu.

29-03-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler