Usta Oyuncu Ali İnce Hayatını Kaybetti

Usta Oyuncu Ali İnce Hayatını Kaybetti
Yeşilçam’ın emektarlarından biri olan ve pek çok filmde rol alan, set amirliği yapan Ali İnce 62 yaşında hayata veda etti.

Bugün Türk Sineması’nın kalbi Yeşilçam’ın emektarlarından usta bir oyuncu, set amiri ve çalışanı daha hayata gözlerini kapadı. Yıllarca setten sete koşan ve bu günlerde izlediğimiz pek çok filmde rol alan ve ancak adını pek bilmediğimiz ama kim olduğunu çok iyi tanıdığımız usta isimlerden Ali İnce hayatını kaybetti. 62 yaşında sağlık sorunları sebebiyle hayatını kaybeden Ali ince özellikle Kemal Sunal Filmleriyle adını duyurmuştu. Ali İnce Çöpçüler Kralı Filminde Ayşen Guruda’nın küçük kardeşi rolüyle akıllara kazınmıştı. 62 yaşında hayata veda eden ünlü oyuncunun hayatını kaybetmesi magazin basını ve sosyal medyada geniş şekilde yer alırken sinemaseverler bu haber karşısında üzüntülerini dile getirdi.

Çöpçüler Kralı ile Tanındı

Yeşilçam’ın emektar oyuncularından biri olan ve aynı zamanda set amiri ve daha başka pek çok işte de çalışan ünlü oyuncu Ali İnce 62 yaşında hayatını kaybetti. Ali İnce özellikle Çöpçüler Kralı Filminde canlandırdığı Ayşen Guruda’nın kardeşi rolüyle tanındı ve sevildi. Yine Kemal Sunal’ın rol aldığı pek çok filmde rol alan Ali İnce’nin cenazesi İstanbul Fatih Camiinde kılınan namazın ardından Ayazağa Mezarlığında toprağa verildi. Ünlü ismin cenazesine katılan yine kendisi gibi oyuncu arkadaşı Adnan Karabacak açıklamasında Ali İnce’yi anlattı. Adnan Karabacak “45 sene birlikte kamera önünde ve arkasında çalıştık. Yanıma davet etmeyi düşünüyordum. Bu acı olayı duydum. Kuşadası’ndan geldim. 45 senedir Yeşilçam’a her türlü hizmet etmiş biri. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. Biz de ünlü oyuncu Ali İnce’ye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Ali İnce Kimdir?

Yeşilçam’ın emektarlarından biri olan ve kamera önü ve arkasında tam 45 sene çalışan ünlü isim Ali İnce 1 Ocak 1959 yılında dünyaya gelmiştir. Genç yaşından itibaren kendisini seterde bulan Ali İnce hem kamera arkasında sette her türlü işte çalışmış, set amirliği yapmış hem de birçok filmde kamera önünde roller alarak oyunculuk yapmıştır. Özellikle Çöpçüler Kralı ile tanınmaktadır. Ünlü ismin rol aldığı filmlerden bazıları şunlardır, Çöpçüler Kralı, Hababam Sınıfı Tatilde, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Hababam Sınıfı Güle Güle, Ortadirek Şaban, Zavallılar, Yaprak Dökümü ve Veliler Serdarı.

18-08-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar