Usta Oyuncu Levent Niş Hayatını Kaybetti

Usta Oyuncu Levent Niş Hayatını Kaybetti
Türk Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu ve yönetmen Levent Niş bugün 64 yaşında hayata veda etti. Ünlü oyuncunun vefatı sektörde derin bir üzüntüye sebep oldu.

Son günlerde müzik ve tiyatro dünyasından birçok usta hayatını kaybetmeye başladı. Bu tabi ki bir rastlantı ve sonuçta ömür bir yerde sona eriyor. Ancak halka mal olmuş isimlerin hayatını kaybetmesi herkesi derinden üzüyor. Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden usta oyuncu Rasim Öztekin’in ardından bu sefer de yine Türk Tiyatrosu ve dizi ve film dünyasının usta oyuncularından biri daha hayata veda etti. Türk Tiyatrosu’nun usta yönetmenlerinden ve oyuncularından biri olan oyuncu Levent Niş 64 yalında hayata veda etti. Usta ismin vefat haberi magazin ve sosyal medyada geniş şekilde yer bulurken usta oyuncunun vefat haberini Kültür ve Turizm B akanlığı sosyal medya hesabından yaptı bir paylaşımla duyurdu. Ünlü oyuncunun vefat etmesi özellikle ailesi ve sektörde bulunanları derinden üzdü.

Levent Niş Hayata Veda Etti

Türk Tiyatrosunun usta yönetmenlerinden ve oyuncularından biri olan ve aynı zamanda dizi ve filmlerde de rol alan usta oyuncu Levent Niş 64 yalında hayata veda etti. Levent Niş’in hayatını kaybetmesi sektörde derin bir üzüntüye sebep olurken vefat haberini T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Paylaşımda “Türk Tiyatrosu’nun kıymetli oyuncularından Levent Niş’in vefatını üzüntüyle öğrendik. Devlet Tiyatrolarımızın emektar sanatçısına Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı. Ünlü oyuncu geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Rasim Öztekin için bir veda mesajı yayınlamıştı. Levent Niş Rasim Öztekin için veda mesajında “sahne arkadaşım, candan dostum içimizi yaktın. Derler ya sözün bittiği yer, ışıklarda uyu” ifadelerini kullanmıştı.

Levent Niş Kimdir?

Bugün 64 yaşında hayata veda eden Türk Tiyatrolarının usta ismi Levent Niş 1957b yılında Elazığ’da dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimlerinin ardından Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünden mezun olan Levent Niş hayatı boyunca pek çok tiyatro oyununda rol almıştır. Yönetmenlikte yapan usta isim ayrıca pek çok dizi ve filmde de rol almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır. Yahşi Batı, Şebeke, Cennet Mahallesi, Fikrimin İnce Hastalığı, Yeşil Miras, Duvardaki Kan. Bizde usta isme vefatından dolayı Allah’tan rahmet yakınlarına, sevenlerine ve tiyatro camiasına sabırlar diliyoruz.

13-03-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar