Halit Kıvanç Hayatını Kaybetti

Halit Kıvanç Hayatını Kaybetti
Türk Televizyon sunucuları arasında hep saygıyla anılan ve televizyonculuğun duayen isimlerinden olan Halit Kıvan 97 yaşında hayata veda etti.

Türk televizyon tarihinin en usta ve duayen isimlerinden biri daha hayata veda etti. Özellikle spor severlerin çok yakından tanıdığı ve ekranlarda olduğu zaman seyirciyle arasında inanılmaz bir bağ kuran ve çok sevilen ünlü sunucu ve spiker Halit Kıvanç 97 yaşında hayata veda etti. Televizyon hayatına TRT’de başlayan ve bu kurumda pek çok yıllar boyunca ekranlarda yer alan ve samimi tavırları ve içten haliyle çok sevilen ünlü sunucunun hayata veda ettiğini oğlu Ümit Kıvanç sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Ümit Kıvanç yaptığı açıklamada “Halit Kıvanç’ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. 97 yaşında hayata veda eden ünlü ve duayen sunucunun ardından pek çok ünlü isim taziyelerini ve üzüntülerini belirten mesajlar yayınladı.

97 Yıllık Bir Hayat

TRT Kurumlarında uzun yıllar çalışan ve bu kanalda spor spikerliği, naklen maç anlatımı, yarışma ve spor programları sunuculuğu yapan, daha sonra özel radyolarda sunuculuk, gazetelerde yazarlık yapan ünlü sunucu Halit Kıvanç 97 yıllık başarılarla dolu hayatını tamamladı ve 97 yaşında hayata veda etti. Ekranlarda bulunduğu zamanlarda seyircinin büyük sevgisini kazanan ve bir dönemin televizyon seyircisinin kalbinde adeta taht kuran ünlü ismin hayata veda etmesi başta TRT olmak üzere pek çok kanalda, gazetelerde, internet haber sitelerinde gündem oldu. Ünlü ismin hayata veda etmesini başta siyasiler olmak üzere televizyoncular ve ünlü ismin çalışma arkadaşları üzüntüyle karşıladı ve taziyelerini sundu. Duayen sunucu Halit Kıvanç’ın cenazesi perşembe günü Zincirlikuyu Camiinde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra yine Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

Hep İlklerin Sunucusu Oldu

Duayen spiker ve sunucu Halit Kıvanç’ın hayata veda etmesi her kesimin gündeminde yer aldı. Başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere pek çok isim Halit Kıvanç için taziye mesajları yayınladı. Hayatı boyunca hep televizyonculuk, spor ve haberciliğin içinde yer alan Halit Kıvanç bugüne kadar pek çok ilkede imza attı. Bunlar arasında, ilk günlük spor gazetesini çıkarması, Papa ile röportaj yapan ilk Türk gazeteci olması, Dünya Kupasını televizyon ekranlarından sunan ilk Türk Spiker olması, Pele ile ilk röportajı yapan Türk Gazeteci olması sayılabilir. Ayrıca duayen sunucu 16 yıl boyunca 23 Nisan Çocuk şenliklerini de sundu. Türkiye’de televizyonculuğun gelişmesine ve yerleşmesine büyük katkıları olan Kıvan 97 yaşındaydı ve Hukuk Fakültesi mezunuydu.

26-10-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar