Tiyatroyu Meslek Kabul Etmeyen Bir Ülkenin Yurtdaşı Olmaktan Utanıyorum!

Tiyatroyu Meslek Kabul Etmeyen Bir Ülkenin Yurtdaşı Olmaktan Utanıyorum!
Yılların tiyatro, film ve dizi oyuncusu Orhan Aydın sosyal medya hesabından sert bir paylaşımda bulundu. “Tiyatroyu meslek saymayan bir ülkenin vatandaşı olmaktan utanıyorum”

Türk Tiyatro, Sinema ve dizi sektörünün emektar ve usta oyuncularından biri Orhan Aydın. Her ne kadar son yıllarda adı oyunculuğu kadar daha başka konularla da anılır olsa da hiç şüphesiz Türk Tiyatrosu’nun ve sinemasının büyük oyuncularından biri. 49 yıldır Tiyatro oyuncusu olan ve şu ana kadar onlarca tiyatro dizi ve filmde rol alan Orhan aydın bugün sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında sert bir üslup kullanan Orhan Aydın özellikle Tiyatro ile ilgili bir türlü çıkarılamayan yasaya atıfta bulundu. Oyuncu Orhan Aydın’ın paylaşımı bir anda pek çok yorum alırken bu yorumların kimi oyuncuyu destekleyen kimi de desteklemeyen yorumlar olarak görüldü. İşte detaylar!

Utanıyorum!

Usta oyuncu yılların emektarı Orhan Aydın sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak tiyatronun meslek olarak kabul etmemesini sert bir üslupla eleştirdi. Pek çok dizi ve sinema filminde de rol alan oyuncu paylaşımında “49 yıldır oyuncuyum. Onlarca oyun, film, dizi, sahne gösterisi içinde oldum. 3 aydır tek kuruş kazanacak tek iş yapmadım. Binlerce meslektaşım aynı durumda. Tiyatroyu ‘meslek’ kabul etmeyip, yasayı çıkarmayan bir ülkenin yurttaşı olmaktan utanıyorum” ifadelerini kullandı. Oyuncunun bu sert ifadelerle isyanı pek çok takipçisi tarafından yerinde bulunurken pek çok takipçisi de oyuncuyu bu sert üsluptan dolayı eleştirdi.

Orhan Aydın Kimdir?

Uzun yıllardır ekranlarda pek çok film ve dizi de rol alan usta oyuncu Orhan Aydın 27 Eylül 1947 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Ortaokulun sonunda tiyatroyla tanışan ve sahneye çıkmaya başlayan oyuncu Halkevlerinde eğitim gördü ve yine Ankara Halkevinde çalıştı. Daha sonra profesyonel olarak tiyatro yapmaya başlayan Aydın 1992 yılında Kurşun Adres Sormaz filmiyle sinemada yer almaya başladı. Oyuncu bu güne kadar pek çok film ve dizide rol almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır.

-          Mezarcı (Film)

-          Peri Masalı (Film)

-          Barınak (Film)

-          Devrimden Sonra (Film)

-          Anadolu Efsaneleri (Film)

-          Cazibe hanım’ın Gündüz Düşleri (Film)

-          Kurşun Adres Sormaz (Film)

-          Kertenkele

-          Fatih

-          Ustura Kemal

-          Nasıl geçti Habersiz

-          Karakol

-          Yerden Yüksek

-          Adanalı

-          Emret Komutanım

-          Tatlı Hayat

-          Küçük Besleme

-          İkinci Bahar

-          Kurtuluş

-          Hastane

-          Yaprak Dökümü

-          Darısı Başımıza

26-05-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar