Ünlü şarkıcı Timur Selçuk hayatını kaybetti!

Ünlü şarkıcı Timur Selçuk hayatını kaybetti!
Ünlü sanatçı Timur Selçuk vefat etti. Piyanist, besteci ve yorumcu olarak birçok şarkıda imzası olan Timur Selçuk'un vefatının ardından eşi Handan Selçuk konuştu.

Piyanist, besteci ve yorumcu olan Timur Selçuk 74 yaşında vefat etti. Ünlü şarkıcı Timur Selçuk'un herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığını belirten eşi Handan Selçuk, en son dün gece saat 11:30'da berabber olduklarını söyledi. Timur Selçuk'un vefatnın ardından sanatçı dostları ve sevenleri sosyal medya hesaplarından sanatçıyla ilgili paylaşımlarda bulundu. Birçok ünlünün de hocası olan Timur Selçuk'un ani vefatı başta ailesi olmak üzere sevenlerini hüzne boğdu.

Timur Selçuk'un eşinden açıklama!

İstanbul'da ikamet eden Timur Selçuk bir süredir Muğla'nın ünlü ilçelerinden biri olan Datça'da yaşıyordu. Gece aniden vefat eden ve sabah ailesi tarafından ölü bulunan ünlü sanatçı Selçuk'un ölüm nedeni henüz netleşmese de kalp krizi geçirdiğinden şüpheleniliyor. 74 yaşında vefat eden sanatçı Selçuk'un eşi Handan Selçuk, CNNTürk'e açıklama yaptı. Handan Selçuk, açıklamasında, " Dün gece en son saat 11.30'ta beraberdik. Sabaha karşı da ölü bulduk, Herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Kalp krizinden öldüğünü düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Orhan Aydın: Ben 50 yıllık bir dostumu ağabeyimi yitirdim

Türk Sanat Müziği'nin önemli isimlerinden Münir Nurettin Selçuk'un oğlu olan Timur Selçuk da babası gibi sanatçı kimliği ile ön plana çıkmış ve birçok eser bırakmış isimlerdendi. Ünlü sanatçının çok sayıda eseri ve yetiştirdiği onlarca ünlü isim vardı. Timur Selçuk'un vefatının ardından çok sayıda sanatçı sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. Ünlü spiker Ercan Taner sanatçının ardından, "Asırlık çınar, notaların müziğin efendisini kaybettik. Mekanı cennet olsun" paylaşımı yaparken, tiyatro saatçısı Orhan Aydın, "Ben 50 yıllık bir dostumu ağabeyimi yitirdim. Onlarca tiyatro oyunu şarkısını, insanlık asla unutulamayacak çok önemli bir değerini kaybetti.. (TimurSelçuk) Seni asla unutmayacağım canımın canı.. asla" paylaşımı yaptı.

 

Sarkıcı Nilüfer de Selçuk'un ardından bir paylaşım yaptı. Nilüfer, "Timur Selçuk örnek bir sanatçı. Onun şarkılarını seslendirme fırsatı yakalayabildik. Çok üzüldüm, çok da genç 74 yaşında. Çok üzgünüm…" ifadelerini kullandı.

Timur Selçuk Kimdir?

Timur Selçuk, 2 Temmuz 1946 yılında İstanbul'da doğdu. 5 yaşında piyano çalmaya başlayan Selçuk, sanatçı bir ailenin oğlu. Nurettin Selçuk'un oğlu olan Timur Selçuk'un annesi Şehime Erton'du. Timur Selçuk 7 yaşında ilk konserini vermişti. Galatasaray Lisesi mezunu olan Selçuk, birçok ünlü tiyatro oyunu için şarkılar besteledi.

06-11-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar