Ünlü oyuncu 72 yaşında vefat etti!

Ünlü oyuncu 72 yaşında vefat etti!
Birçok dizi ve filmde rol alan ünlü oyuncu vefat etti. Ünlü oyuncunun vefat haberini ise Oyuncular Sendikası duyurdu. Ünlü oyuncu en son Yeşil Deniz ve Suskunlar'da yer almıştı.

Oyuncular Sendikası birçok dizi ve filmde yer alan sevilen oyuncu Jale Aylanç'ın vefat ettiğini duyurdu. Birçok dizinin en sevilen karakterlerini canlandıran oyuncu Jale Aylanç 72 yaşındaydı. Tiyatro, sinema ve dizilerde oyuncu olarak yer alan Aylanç aynı zamanda başarılı bir seslendirme sanatçısıydı. Birçok projede yer alan Aylanç, 23 Mart 1948 İstanbul doğumluydu. Oyunculuk hayatına 1964 yılında Halkevleri tiyatrolarında başlayan Aylanç, Ankara Birlik Tiyatrosu ve 20 yıldan fazla bir süre Ankara Sanat Tiyatrosun'da oyunculuk yaptı. TRT'nin ilk dublaj ustalarından biri olan Jale Aylanç, sinema ve diziler de vazgeçilmez karakterlerden olan cefakar anne karakterlerini canlandırdı. Jale Aylanç tiyatro dünyasının emektar sanatçılarından biriydi.

'Meslektaşımız Jale Aylanç hayatını kaybetti'

Oyuncular Sendikası ünlü oyuncu Aylanç'ın vefat haberini verdi. Sendikanın resmi twitter hesabından Aylanç'ın ölüm haberi, "Meslektaşımız Jale Aylanç hayatını kaybetti. Tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağolsun" ifadeleriyle kamuoyuyla paylaşıldı. Ankara Sanat Tiyatrosu da resmi sosyal medya hesabından Jale Aylanç'ın vefat haberini duyurdu. "Değerli oyuncumuz Jale Aylanç’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz."

Sanatçı Orhan Aydın: Kara haber tez gelir

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın Jale Aylanç'ın vefat haberini üzüntüyle karşılayan isimlerdendi. Aydın Aylanç için şunları yazdı; "Kara haber tez gelir… gelmez olaydı... JALE AYLANÇ… Ankara Sanat Tiyayrosu’nun bir ışığı daha söndü. Üzgünüm canım çookkkk…"

Seslendirmen Ünsal Ünlü: Haybeden değil kelimenin tam anlamıyla bir 'tiyatro emekçisi

Gazeteci ve seslendirmen Ünsal Ünlü  de Jale Aylanç'ın vefat haberi üzerine paylaşım yapan isimlerden biri oldu. Ünlü şunları yazdı; "Haybeden değil kelimenin tam anlamıyla bir 'tiyatro emekçisi', AST'ın sembol isimlerinden biri, seslendirmenin Jale Abi'siydi. Ardından şunu paylaştığımı görse "Bulamadın mı ulan doğru düzgün bir fotoğrafımı düdük?" diye fırçalardı kesin. Huzur içinde uyusun..."

Ayşenil Şamlıoğlu: Yattığın yer incitmesin sevdiğim

Ayşenil Şamlıoğlu, "Ah benim bir tanem canıııııııımmmmmm mekanına bir an önce var, yattığın yer incitmesin sevdiğim....." ifadeleriyle meslektaşının vefat haberi karşısındaki üzüntüsünü paylaştı.

07-07-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar