Usta oyuncu Rana Cabbar son yolculuğuna uğurlandı

Usta oyuncu Rana Cabbar son yolculuğuna uğurlandı
Geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakımında 78 yaşında hayata veda eden usta isim Rana Cabbar son yolculuğuna uğurlandı.

Geçtiğimiz aylarda acil olarak hastaneye kaldırılan ve burada yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan ünlü oyuncu Rana Cabbar geçtiğimiz gün hayata veda etmişti. tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncunun vefatı oyuncu sektöründe ve tiyatro dünyasında byük acıya sebep olmuş ve pek çok ünlü isim sosyal medya hesaplarından ünlü oyuncu ile taziye mesajları ve baş sağlığı paylaşımlarında bulunmuşlardı. Türk sineması, dizi sektörü ve tiyatro dünyasının usta isimlerinden olan Rana Cabbar bugün son yolculuğuna sevenleri ve pek çok ünlü ismin katıldığı törenle uğurlandı. 78 yaşında hayatını kaybeden usta ismin cenazesi Şişli Katolik Ermeni Mezarlığı’nda yapılan törenle toprağa verildi.

Toprağa verildi

Tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncu Rana Cabbar son yolculuğuna uğurlandı. Düzenlenen törenle Rana Cabbar Şişli Katolik Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ünlü oyuncunun defin töreninde pek çok ünlü isim ve oyuncunun yakınları ve sevenleri hazır bulundu. Törenin ardından toprağa verilen Rana Cabbar için ünlü isimler üzüntülerini paylaştı. Ünlü oyuncu Altan Gördüm cenaze sırasında yaptığı açıklamada “hepimizin başı sağ olsun. Rana abi ile Ankara sanat tiyatrosundan tanışıyorum. Benim girdiğim dönemde onun oyunları vardı daha önceden izleyici olarak takip ediyorduk hatta bizim kurslarımıza bazı derslerimize eğitmen olarak gelmişti. Her zaman söylüyoruz ölüm kaçınılmaz ama kaç yaş olursa olsun her ölüm erken ölümdür” ifadelerini kullandı.

Ünlülerden Rana Cabbar açıklaması

Ünlü tiyatro oyuncusu Vahide Perçin açıklamamsında “Rana abiyi daha geç tanıyanlardanım. Ankara sanat Tiyatrosunda tanıştım. Yeri çok zor doldurulacak doldurulur mu bilmiyorum, çok üzgünüz” ifadelerini kullandı. Cenazeye katılan ünlü oyuncu Altan Erkekli ise açıklamamsında “bizim için oyuncu değil bir abi bir usta hayatı anlatan dert ortağı sıkıntılı günlerimizin neşe kaynağı bir dostu uğurluyoruz. Büyüğümüz ama dost gibi bizi o derece yaşımız ile duygularımız ile aynı seviyeye inen bizle kardeş olabilecek kadar çocuk kalpli bir insandı” ifadelerini kullandı. Oyuncu Halil Ergün ise “değerli bir sanatçı arkadaşımızı kaybettik. Tiyatroya çok önemli katkıları oldu. Çok değerli bir arkadaşımızdı, ışıklar içinde yatsın. Artık bizim kuşak yavaş yavaş vedalaşmaya başladı. Sarsıldık tabi daha yapacağı işler vardı çalışmaları vardı” ifadelerini kullandı.

22-04-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar