Usta Tiyatro Sanatçısı Hayatını Kaybetti

Usta Tiyatro Sanatçısı Hayatını Kaybetti
Bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Görevini de üstlenen tiyatronun duayen isimlerinden Prof. Dr. Bozkurt Kuruç 86 yaşında hayata veda etti.

Türk Tiyatrosu bugün bir büyük üstadını kaybetti. Yıllarını tiyatroya veren ve tiyatronun gelişmesi ve yaygınlaşması için bütün ömrü boyunca gayret gösteren usta tiyatro sanatçısı ve bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Müdürü de olan usta oyuncu Prof. Dr. Bozkurt Kuruç hayatını kaybetti. 86 yaşında hayata veda eden usta oyuncu geride pek çok oyun, dizi, film ve yetiştirilmiş öğrenci bıraktı. Bozkurt Kuruç’un hayatını kaybetmesi tiyatro dünyasında derin bir üzüntüyle karşılanırken Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da acı kayıp için taziye mesajı yayınlandı. 86 yaşında hayata veda eden Bozkurt Kuruç’un cenazesinin ne zaman ve nerede defnedileceği konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Bir Devir Kapandı

Devlet Tiyatroları’nın eski genel müdürü de olan ve hayatı boyunca tiyatronun içinde yer alan ve pek çok oyuna, filme imza atan usta sanatçı Bozkurt Kuruç hayata veda etti. Bugüne kadar onlarca öğrenci yetiştiren ve tiyatronun duayen isimlerinden olan Prof. Dr. Bozkurt Kuruç’un hayatını kaybetmesi dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlı bir taziye mesajı yayınlandı. Bakan Mehmet Nuri Ersoy imzasıyla yayınlanan taziye mesajında “tiyatromuzun büyük değeri Prof. Bozkurt Kuruç’un vefat haberini üzüntüyle aldım. Oynadığı, yönettiği oyunlar, yetiştirdiği öğrenciler ve Türk tiyatrosuna yaptığı eşsiz katkılarla daima hatırlayacağımız Kuruç’a Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadeleri kullanıldı.

Bozkurt Kuruç Kimdir?

86 yaşında hayata veda eden Türk Tiyatrosu’nun önde gelen isimlerinden Bozkurt Kuruç 1935 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümünden 1960 yılında mezun olmuştur. Bu tarihten itibaren ömrünün sonuna kadar tiyatro dünyasının içinde olan ve her daim bir ayağı sahnede olan Bozkurt Kuruş, yüzlerce oyunda rol almış, yönetmiştir. Ayrıca öğrencilerde yetiştiren duayen isim bir dönem devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevini de yapmıştır. 1991 yılında Devlet sanatçısı ünvanını alan Bozkurt Kuruç ayrıca Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde rol almıştır. Bozkurt Kuruç ayrıca, Bağdat hatun, Denizciler Geliyor ve Bir Ferhat ile Şirin Hikayesinde de rol almıştır. 

16-01-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar