Usta yönetmen Bülent Osma vefat etti

Usta yönetmen Bülent Osma vefat etti
Türk Televizyonculuğunun usta yönetmenlerinden olan ve uzun yıllar TRT’de görev yapan ve birbirinden başarılı programlara imza atan Bülent Osma hayatını kaybetti.

Türk televizyon tarihinin en önemli isimlerinden biri olan ve TRT’nin ilk yıllarında bu kurumda görev alarak pek çok yapıma imza atan ve unutulmaz isimler arasında yer alan yönetmen Bülent Osma hayatını kaybetti. 1973 yılında TRT’de çalışmaya başlayan ve ilk zamanlar kameramanlık görevini yapan ünlü yönetmen daha sonra aynı kurumda yönetmenlik ve yapımcılık yapmaya başlamış ve unutulmaz pek çok yapıma adını yazdırmıştır. Daha sonraki yıllarda Kanal D’de de görev yapan ünlü ismin hayatını kaybettiğini yıllarca çalıştığı kurum olan TRT sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu ve ünlü yönetmen için taziyede bulundu. Bülent Osma’nın hayata veda etmesi sektörde olduğu kadar internet haber sitelerinde ve sosyal medyada da geniş şekilde yer buldu ve pek çok kişi paylaşımlarında usta yönetmen için üzüntülerini ve taziyelerini dile getirdi.

Bir Usta Daha Gitti

TRT ekranlarında başlayan meslek serüvenine Kanal D’de devam eden ve bugüne kadar birbirinden başarılı onlarca yapıma imza atan ve bu yapımlar hala akıllarda yer alan usta yönetmen Bülent Osma hayata veda etti. 1973 yılında TRT’de çalışmaya başlayan ve 1975 yılında Orkun Stüdyosunda yayınlanan Eurovison Şarkı Yarışmasında kameraman olarak görev yapan Bülent Osma’nın hayatını kaybetmesi dolayısıyla TRT bir taziye mesajı yayınladı. Kurum tarafından yapılan açıklamada “Türk televizyonculuğundaki bir ekolü, önemli bir ferdimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. TRT klasiği haline gelmiş programların yapımcısı ve yönetmeni Bülent Osma vefat etmiştir. Duayen isme Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı. Ünlü ismin hayatını kaybetmesi sosyal medyada da geniş şekilde yankı buldu ve kullanıcılar ünlü isim için taziye mesajları yayınladı.

Pek Çok Bilinen Programa İmza Attı

TRT’de başladığı meslek hayatında birbirinden önemli yapımlara imza atan ünlü yönetmen Bülent Osma’nın bilinen programları arasında Ben Bilirim, Tombala, Turnike ve Hafta Sonu bulunmaktadır. Aynı zamanda Eurovision Şarkı Yarışmalarında yönetmenlikte yapan Bülent Osma özellikle eğlence tarzı programlara imza attı. Ünlü ismin hazırladığı programlar seyirci tarafından oldukça sevilirken Bülent Osma meslek hayatının son zamanlarında ise Kanal D’de görev yaptı.

20-02-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar