Usta Yönetmen Yoğun Bakıma Kaldırıldı, Durumu Kritik

Usta Yönetmen Yoğun Bakıma Kaldırıldı, Durumu Kritik
Türk Televizyon tarihinin en çok sevilen dizilerinden olan Perihan Abla ve Bizimkiler gibi dizilerin yönetmenliğini yapan yalçın Yelence yoğun bakıma kaldırıldı.

Türk televizyon tarihinin en uzun süre yayınlanan yapımlarından olan ve bir dönem tüm ülkeyi ekran başına bağlayan Bizimkiler dizisinin ünlü yönetmeni Yalçın Yelence’den kötü haber geldi. Daha önceden de sağlık sorunları yaşayan ve bu sorunlar sebebiyle yürüme güçlüğü yaşayan ünlü yönetmen geçtiğimiz gün acil olarak yoğun bakıma kaldırıldı. 1992 – 2002 yılları arasında tam 15 sezon boyunca TRT 1 ekranlarında yayınlanan sevilen dizi Perihan Abla ve Bizimkiler’in yönetmeni Yalçın Yelence halen tedavi gördüğü İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde beyninde pıhtı atması sonucu yoğun bakıma kaldırıldı ve uyutuldu. Ünlü yönetmenin durumunun kritik olduğu ve halen uyutulduğu öğrenildi.

Yalçın Yelence Uyutuluyor

TRT 1 ekranlarında 1992 – 2002 yılları arasında 15 sezon boyunca yayınlanan ve toplam 458 bölümün 454 bölümünün yönetmenliğini yapan ünlü isim Yalçın Yelence bir döneme damga vuran ünlü yapımların yönetmenliğini yaptı. Perihan Abla, Bizimkiler, Yazlıkçılar, Oğlum Adam Olacak gibi pek çok sevilen yapımda imzası bulunan Yalçın yelence tedavi gördüğü hastanede beyninde pıhtı atması sonucu yoğun bakıma kaldırıldı ve tedbiren uyutulmaya başlandı. Daha önce de sağlık sorunları yaşayan ünlü ismin durumun kritik olduğu ve ne zamana kadar uyutulacağı hakkında henüz bir karar verilmediği öğrenildi. 68 yaşındaki ünlü ismin yoğun bakıma kaldırılması ve durumunun kritik olduğunun açıklanması sektörde ve ünlü ismin sevenleri arasında derin üzüntüye sebep oldu.

Yalçın Yelence Kimdir?

Bir dönemin başarılı ve sevilen yapımlarında imzası bulunan ünlü yönetmen Yalçın Yelence 1954 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından 1976 yılınsa Ankara Üniversitesi Basın yayın Yüksek Okulu Radyo televizyon Bölümünden mezun olan yalçın Yelence bir dönem radyo skeçleri kaleme almıştır. Daha sonra dramalarda çalışmaya başlayan ünlü isim bir döneme damga vuran pek çok yapımda, yönetmen, hikaye ve senaryo yazarı olarak yer almıştır. Yalçın Yelence’nin imzası bulunan yapımlar arasında

·         Memleket Hikayeleri

·         Operasyon Cennet

·         Mavi Kolye

·         Aşk Meydan Savaşı

·         Kibar Ana

·         Mihriban

·         Duruşma

·         Oğlum Adam Olacak

·         Yazlıkçılar

·         Bizimkiler

·         Perihan Abla

04-01-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar