Uyanış Büyük Selçuklu’da Ayaz Karakteri Diziye Veda Etti

Uyanış Büyük Selçuklu’da Ayaz Karakteri Diziye Veda Etti
TRT 1 ekranlarında yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu Dizisinde başarılı bir karakter olan Ayaz Alp Faysal tarafından şehit edildi ve diziye veda etti.

TRT 1 ekranlarında bu sezon yayınlanmaya başlayan ve pazartesi akşamları ekrana gelen başarılı dizi Uyanış Büyük Selçuklu reytinglerde liderliği sürdürmeye ve her bölümde seyirciyi ekrana kilitlemeye devam ediyor. Dizi son yılların en çok izlenen dizilerinden biri olmayı başardı. Selçuklu Devleti’nin hikayesini ve o devirde yaşanan olayları ve özellikle devlet içinde yuvalanmış şer örgütü Hasan Sabbah’ı ve batinilerin kötülük ve düşmanlıklarını anlatan ve Selçuklu Devleti’nin bu örgütle mücadelesini ele alan dizi her hafta seyirciye soluksuz izleyecekleri bölümler sunuyor. Özellikle aksiyon sahnelerinde oldukça başarılı olan dizi yayınlanan son bölümde de seyirciyi ekrana kilitlemeyi başardı ancak ne yazık ki dizide seyircinin de hiç beklemediği bir ayrılık yaşandı. Ekin Koç’un canlandırdığı Sencer bey’in ekibinde yer alan ve Kınık Obası’nın Alp’lerinden olan başarılı karakter Ayaz şehit olarak diziye veda etti.

Ayaz (Ünsal Özcan) Uyanış Büyük Selçuklu’ya Veda Etti

TRT 1 ekranlarının sevilen ve heyecanla izlenen dizisi Uyanış Büyük Selçuklu’da bu akşam beklenmedik bir ayrılık yaşandı. Dizinin önemli karakterlerinden biri olan ve Sencer bey’in ekibindeki Alp’lerden Ayaz (Ünsal Özcan) bir çatışmada şehit oldu. Daha önce kopuz çalması ve Sencer Bey’le bu konuda dertleşmesiyle gündem olan ve anne babası yıllar önce şehit edilen ayaz karakterinin de şehit olması diziye damga vuran olaylardan oldu. Şelemzar’a yapılacak hücum için çalışmalar yapılırken Hasan Sabbah’ın manevi oğlu Faysal ve adamlarının baskınına uğran Ayaz ve Selçuklu askerlerine yazık ki şehit edildiler. Ayaz’da büyük bir mücadele göstererek son ana kadar savaştı ve ne yazık ki Faysal tarafından şehit edildi. Şehit olmadan önce son anda yetişen Sencer Bey ve Melik Tapar’a kendisini şehit edeni söyleyen Ayaz’ın diziye veda etmesi seyirciyi derinden üzdü.

Ayaz İçin Başsağlığı

Kınık Obası’nın Alp’lerinden olan ve hususi yiğitlerden biri olan Ayaz’ın şehit olması bütün herkesi derinden üzdü ve Devlet Erkanını Kınık Obası’nda topladı. Başta Sultan Melikşah, Zübeyde Hatun, Terken Hatun olmak üzere pek çok kişi başsağlığı için obaya geldi. Yine oba da olan ve yaralı olduğu için tedavi gören Nizamülmülk de Ayaz’ın cenazesi başında gözyaşları döktü. Ayaz’ı canlandıran genç oyunculardan Ünsal Özcan’ın diziye veda etmesi ise seyircide büyük bir üzüntü meydana getirdi.

27-04-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar