Vurgun dizisi Turan (Cemal Toktaş) kimdir?

Vurgun dizisi Turan (Cemal Toktaş) kimdir?
Geçtiğimiz haftalarda FOX TV'de yayınlanmaya başlayan dizi Vurgun güçlü kadrosuyla seyircinin takdirini kazandı. Peki dizide Turan karakterini canlandıran Cemal Toktaş kimdir?

Gold Film'in yapımcılığını üstlendiği yeni dizi Vurgun her çarşamba akşamı Fox TV'de yayınlanıyor. İzleyiciyi kısa sürede etkisi altına alan dram dizisini ünlü yönetmen Hilal Saral yönetiyor. Dizinin oyuncu kadrosunun ise Erkan Petekkaya, Deniz Çakır, Emre Kınay, Begüm Birgören, Cemal Toktaş, İnanç Konukçu, Aliye Uzunatağan ve Altan Erkekli gibi başarılı oyunculardan oluştuğunu görüyoruz. Hikayenin seyrinin değişmesinde önemli bir payı olan Turan karakterine ise oyuncu Cemal Toktaş canlandırıyor. Peki Cemal Toktaş ve Vurgun dizisi Turan kimdir?

CEMAL TOKTAŞ KİMDİR?

Cemal Toktaş, 14 Ocak 1983 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 2009 yılında “Kara Köpekler Havlarken” isimli sinema filmi ile Ankara Film Festivali’nde Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülmüştür ve aynı yıl “Güneşi Gördüm” filmindeki Kadri rolüyle de Sadri Alışık Ödülleri ve Yeşilçam Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştır. 

Kendisi gibi oyuncu olan Nergis Öztürk ile evlenmiştir ve bir erkek çocukları vardır.

Eşi Nergis Öztürk ile birlikte Taşra Kabere isimli kültür sanat ve yapım merkezini kuran oyuncu burada çeşitli tiyaro oyunları düzenlemiş ve içinde yer almıştır.  “Sultana” adlı kabare oyununda ise ile ilk kez yönetmen koltuğuna oturmuştur. Tiyatronun yanı sıra “Sıla”, “Doktorlar”, “Tövbeler Tövbesi”, “Böyle Bitmesin”, “Yılanların Öcü”, “Meryem” ve “Bizim Hikaye” gibi dizilerde yer almıştır. Cemal Toktaş şimdilerde Vurgun dizisinde Erkan Petekkaya'nın kardeşi rolünde Turan karakterine hayat vermektedir.

TELEVİZYON DİZİLERİ

Vurgun / Turan / 2019
Bizim Hikaye / Ömer / 2018
Meryem / 2017
Yılanların Öcü / 2014
Böyle Bitmesin / Yusuf / 2012-14
Tövbeler Tövbesi / Mahir / 2011
Doktorlar / 2010
Sıla / 2006
24 Saat / 2004 
Şeytan Ayrıntıda Gizlidir / 2004
Evlat / 2003

SİNEMA FİLMLERİ

Köpek / 2014
Adını Sen Koy / 2009
Güneşi Gördüm / 2009
Kara Köpekler Havlarken / 2009

VURGUN DİZİSİ TURAN KİMDİR?

Erkan Petekkaya'nın canlandırdığı Kemal karakterinin kardeşi Turan aile şirketleri Vardar Holding'in de hissedarıdır. Sadece tüketmeyi bilen başına buyruk bir havası vardır. Abisi Kemal Vardar'ı yıllar süren bir uykuya hapseden o korkunç yangını Turan çıkartmıştır.

22-02-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar