Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi Halide Edip (Dolunay Soysert) Kimdir?

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi Halide Edip (Dolunay Soysert) Kimdir?
Milli şuur ve tarih bilinci aşılayan TRT1 Kurtuluş mücadelesini ekranlara taşıyor. Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde Halide Edip Adıvar 'ı oynayan Dolunay Soysert kimdir, haberimizde!

Diriliş, Payitaht gibi fenomen dizilere yer veren TRT tam da ulusça ihtiyaç duyduğumuz dönemde bomba gibi bir diziye daha imza attı. Milli şuur ve tarih bilinci aşılayan dizilerin adresi  TRT1 son olarak Kurtuluş mücadelesini ekranlara taşımaya başladı. Diziseverler ilk bölümü yayınlanan Ya İstiklal Ya Ölüm Halide Edip Adıvar ve onu canlandıran  Dolunay Soysert kimdir, merak edip araştırıyor. Şimdi detaylar

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi Halide Edip (Dolunay Soysert) Kimdir?

6 bölümlük planlanan ve mini dizi formatında ekrana gelen Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi ilk bölümüyle TRT1’de yayınlandı ve çok beğenildi. Vatanımız ve devletimiz için tarihi öneme sahip olan 16 Mart 1920- 23 Nisan 1920 arası destanlaşan Milli Mücadele dönemini anlatan dizi ve oyuncuları seyirciler tarafından araştırma konusu oldu. Cumhuriyet tarihimizdeki mihenk taşı olan İstanbul'un işgal edilerek Mebusan Meclisinin dağılması ve kaderimizi belirleyen Milli Mücadele dönemini tüm detaylarıyla ekrana getiren dizide özellikle Halide Edip karakteri beğeni şampiyonu oldu.

O bir kadın kahraman!

İlk bölümüyle ekrana gelen dizide Mustafa Kemal’in yeni Meclisi açma mücadelesi ve işgale karşı topyekun karşı koyma iradesi işlendi. Tarihteki kahramanlarımıza bir vefa örneği olarak da sayabileceğimiz Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde Mustafa Kemal’e Edebiyatçı kimliğiyle 4 yıl boyunca cephede eşlik eden Halide Edip Adıvar ve destansı mücadelesi gözler önüne serildi. Hal böyle olunca Halide Edip karakterini canlandıran Dolunay Soysert’in performansı ayakta alkışlandı.

Dolunay Soysert Kimdir?

1973 Adana doğumlu güzel oyuncu aslen Çerkez kökenlidir. Adana’da doğsa da babasının işleri dolayısıyla İstanbul’da büyüdü. Orta ve lise eğitimini İstanbul Özel Moda Koleji’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nü bitiren oyuncu birçok oyuncu gibi Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencisidir. Oyunculuk kariyerine yine bir tarihi kişilik olan Latife Hanımı canlandırdığı Cumhuriyet filmiyle adım attı. Öğrenimine devam eden başarılı oyuncu ABD’ye giderek Nebraska Üniversitesi Drama ve Tiyatro Bölümünü tamamladı. Yurda dönen oyuncu birçok dizi ve filmde görev yaptı. Bir İstanbul Masalı isimli dizisinde gösterdiği performans ile hafızalara kazınan Dolunay Soysert, kendisi gibi oyuncu olan Sinan Tuzcu ile evlendi. Son olarak Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde oynayan Dolunay Soysert’e canlitv olarak başarılar diliyoruz.

Rol Aldığı Yapımlar

Sultan Makamı

Bana Sevmeyi Anlat

Çifte Saadet

Urfalıyam Ezelden

Yol Ayrımı

Benim Annem Bir Melek

Omuz Omuza

Bir İstanbul Masalı

18-03-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar