Ya İstiklâl Ya Ölüm 9-10. bölüm izle

Ya İstiklâl Ya Ölüm 9-10. bölüm izle
Ya İstiklâl Ya Ölüm 9-10. bölüm izle! TRT 1 ekranlarının beğenilen dizisi Ya İstiklâl Ya Ölüm 9 ve 10. bölümleriyle ekrana geliyor.

Ya İstiklâl Ya Ölüm 9-10. bölüm izle! TRT 1 ekranlarından izleyicisine ulaşan Ya İstiklâl Ya Ölüm dizisi 9 ve 10. bölümleriyle ekrana geliyor. Millî mücadelenin verildiği döneme ışık tutan dizinin yeni bölümleri merak içinde bekleniyordu. Eminiz ki birçoklarınız yeni bölümü nereden izleyebileceğini de merak ediyordur. Dilerseniz sizleri bu dertten kurtaralım. İşte tüm ayrıntılar ve daha fazlası...

Ya İstiklâl Ya Ölüm 9-10. bölüm izle

Kirli Kedi imzasıyla TRT 1'den ekrana gelen Ya İstiklâl Ya Ölüm, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderlik ettiği milli mücadeleyi televizyona taşıyor. Oyuncu kadrosunda İlker Kızmaz, Birkan Sokullu, Hilmi Cem İntepe, Melis Sezen, Dolunay Soysert, Rıza Kocaoğlu, Osman Sonant, Mehmet Özgür, Umut Karadağ, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Serkan Ercan, Mehmet Bilge Aslan, Deniz Şen Hamzaoğlu'ın bulunduğu Ya İstiklâl Ya Ölüm, 13 Nisan Pazartesi akşamı 9 ve 10. bölümleriyle izleyici karşısına çıktı. Yeni bölüm TRT'nin internet sitesinde tek parça ve HD olarak yayında. Ya İstiklâl Ya Ölüm 9-10. bölüm izlemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Ya İstiklâl Ya Ölüm 9-10. bölümde neler yaşanacak?

Ya İstiklâl Ya Ölüm dizisinin yeni bölümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün ağzından "Ümitsiz zamanlar yoktur, ümitsiz insanlar vardır." sözleriye dökülüyor. Türkler, Millet Meclisi'nin kurmak için Ankara'ya ulaşırlar. Yaşanan sıkıntılar ve fikir ayrılıkları olsa da herkesin tek düşüncesi vatandır. Damat Ferit Paşa, İngiliz destekli Kuva-yi İnzibatiye'yi kurar. Bu inzibat kuvvetlerinin amacı Millî mücadeleyi baltalamaktır. Çıkan isyanlar da işleri hayli zora sokacaktır. İstanbul gazetelerinin baş sayfalarını Dürrizade Abdullah Efendi’nin fetvası ve Damat Ferit Paşa Hükümeti’nin bir beyannamesi Takvim-i Vakayi süslemektedir. İstanbul bu haberlerle sarsılmaktadır. Millî mücadele karşıtı fetva İngiliz ve Yunan uçakları tarafından Anadolu'nun dört bir yanına atılır. Millî mücadeleciler ise her şeyi kaygıyla izlerler. Ankara'daki sıkıntılar hayli fazlayken İstanbul'da pek farklı bir vaziyette değildir. Millî mücadelenin etkin isimlerinden Hüsamettin Bey ile Osman Kahya tutuklanır. Topkapılı ve Hafız Kemal başta olmak üzere tüm paydaşlar adımlarını daha dikkatli atmaya başlarlar. Hüsamettin Bey, her türlü zorlamaya karşın davasına ihanet etmeyi aklına bile getirmez ve ondan tek bir kelime bile alamazlar.

13-04-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar