Yargı’nın Pars Savcı’sından Yeni Açıklama

Yargı’nın Pars Savcı’sından Yeni Açıklama
Yargı dizisinden olaylı bir şekilde ayrılan başarılı oyuncu Mehmet Yılmaz Ak hakkındaki iddialar için ikinci bir açıklamada bulundu.

Son zamanlarda magazin basınında ve dizi sektöründe Yargı dizisinden ayrılan Mehmet yılmaz Ak gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Diyarbakırlı olan oyuncu ailesinin yaşadığı deprem felaketi ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Yargı dizisinden ayrılmak istemiş ve oyuncu ile yapım şirketi Ay Yapım anlaşarak oyuncu diziden ayrılmış ve her iki tarafta açıklamalarla seyirciyi durumdan haberdar etmişti. Ancak daha sonraki gelişmeler ayrılığın hiçte açıklandığı gibi yaşanmadığını gösterdi. Oyuncunun ayrılma gerekçesi olan sağlık sorunları için uzman doktordan rapor aldığı yapım şirketi tarafından özellikle vurgulanmıştı. Oyuncu da hem ailevi sebepler ve hem de sağlık sorunları sebebiyle diziden ayrıldığını, dizide canlandırdığı karakteri ve diziyi çok sevdiğini ve hayatında ve meslek hayatında dizinin önemli bir yeri olduğunu belirtmişti. Ancak diziden ayrılan oyuncu için ayrılık sahnesi herkesi şoke etmişti.

Senarist Şoke Etti

Yargı Dizisinde Pars Savcı karakterine hayat veren ve iki sezon boyunca dizide başarılı bir performans ortaya koyan ve seyircinin çok sevdiği karakterlerden olan Pars Savcı’yı canlandıran Mehmet Yılmaz Ak’ın diziden ayrılması olaylı oldu. Dizinin senaristi Sema Ergenekon oyuncunun ayrıldığı sahnede oyuncunun kesilmiş elini bir notla birlikte yazmış ve bu sahne seyirci de tam bir şok yaratmıştı. Bu durum karşısında yapım şirketi bir açıklama yaparak bunun kasti bir şey olmadığını ve karakterin öldüğüne inandırmak için böyle yapıldığını belirtmişti. Ancak bu durum büyük sansasyona sebep olmuş ve dizinin yapımcısının ve senaristinin oyuncudan intikam almak için yapıldığı iddia edilmişti.

Mehmet Yılmaz Ak Açıklama Yaptı

Yaşananlar üzerine Yargı dizisinden ölerek çıkan Pars Savcı karakterine hayat veren Mehmet Yılmaz Ak bir açıklama yaptı ve yaşananları değerlendirdi. Ak açıklamasında “Sevgili Yargı izleyicileri, öncelikle hakkımda çıkan yönlendirmeli paylaşımlara ve haberlere çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Diziden erken ayrılmak zorunda kaldığım doğrudur. Bunun nedenlerini belirten bir açıklama daha önce yapmıştım. Bu karar belirtildiği gibi bir anda alınan bir karar olmadı. Haftalar öncesinden (çekimlerim devam ederken) sağlık sorunlarım sebebiyle çekimlere devam edemeyeceğim birçok defa yapım tarafına bildirilmiş ve maalesef bir geri dönüş alınmamıştır. Kayıtsız kalınmıştır. Hem Yargı izleyicilerine, bensiz de devam edeceğine inandığım hikayesine, işin senaristlerine, yönetmenine, ekibine, meslektaşlarıma saygıda kusur etmemek için anlayışınıza sığınarak daha da detaylı yazmamayı uygun görüyorum. 55 bölümdür emek verdiğim Yargı dizisi tarafından, eksik, taraflı açıklamalarla yapılan bu ithamları ve kariyerime verilmesi istenen bu zararı hak etmiyorum. Adaletli de bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

15-03-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar