Yerli Top Gun Geliyor

Yerli Top Gun Geliyor
1 Ekim’de yayına başlayacak TRT Dijital için bomba bir dizi hazırlanıyor. Tüm dünyada ses getiren Top Gun’un yerli versiyonu Hür yakında TRT Dijitalde seyirciyle buluşacak.

Geçtiğimiz haftalarda sinemalarda ikincisi yayınlanan ve yine 1. Gibi gişe rekorlarına imza atan efsane Top Gun filmi özellikle yaşı 30’un üzerindeler için çok özeldir. Geçtiğimiz günlerde sinemaseverlerle buluşan ve şimdiki nesli de kendisine hayran bırakan Top Gun 2’de ilki gibi yine efsane filmler arasında yerini alırken dünyanın pek çok ülkesinde o ülkeler kendi Top Gun filmlerini yaparak seyircisiyle buluşturdu. Hatta ülkemizde de Anadolu Kartalları adı altında bir grup savaş pilotunun hikayesi sinemalarda seyirciyle buluştu. Ancak hiçbiri Top Gun gibi başarılı olmadı. İşte bu filmden esinlenilerek yeni bir askeri havacılık dizisi için harekete geçildi. Ülkemizin önemli yapım şirketlerinden biri olan ve daha çok TRT için içerik üreten Es Film tarafından hazırlanacak dizi TRT Dijital’de ekrana gelecek. Aylar öncesinden hazırlıkları başlayan dizi için cast çalışmalarına başlayan Es Film çekimlere en geç temmuz ayı sonunda başlamayı planlıyor.

Hür Dizisi Geliyor

Es Film TRT Dijital için bomba bir projeyle gündeme geldi. Bugüne kadar pek çok yapıma imza atan Es Film Amerikan Top Gun filminden esinlenilerek yerli bir askeri havacılık dizisi çekme çalışmalarına başladı. Adının şimdilik Hür olduğu belirtilen projenin ilk hazırlık aşamasında hikaye ve senaryo yazımın yapıldığı ve bu çalışmanın tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. Ayrıca yapım şirketinin bu proje için yazar olarak İlker Arslan ve Barış Erdoğan’la çalıştığı belirtildi. Yapım şirketinin ayrıca yaklaşık 4 – 5 aydır dizinin çekim tekniği üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Cast Çalışmaları Başladı

Yerli Top Gun dizisi ile gelişmeleri gazetedeki köşesinde okuyucusuyla paylaşan Sina Koloğlu proje hakkında yapım şirketiyle görüştüğünü belirterek aldığı bilgileri paylaştı. Sina Koloğlu yapım şirketinin cast konusunda farklı bir çalışma yürüttüğünü belirterek iyi ve gerçekçi oyunculardan bir cast oluşturacağını belirtiyor. TRT Dijital’de yayınlanacak olan Hür dizisinin seçkin savaş pilotlarından oluşan özel bir filonun heyecanlı hikayelerini seyirciyle buluşturacak. Dizi özellikle genç kitleye hitap ederken sahnelerin en gerçekçi şekilde çekilebilmesi için castta yer alacak isimlere özel eğitimlerin verileceği öğrenildi. Filmin yapımda ne tür uçakların kullanılacağı ise şimdilik bilinmiyor. Ancak Türk Hava Kuvvetleri Muharip gücünde F 16 C – F 16 C/D ve F 4 2000 Terminatör savaş uçakları bulunuyor. Ayrıca halen kullanılan bir kısım F 5 olduğu da biliniyor.

19-06-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar