Yıldız Tilbe hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Yıldız Tilbe hakkında suç duyurusunda bulunuldu
Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe'nin sosyal medya hesabından paylaştığı sözler için suç duyurusunda bulunuldu. Yıldız Tilbe ne demişti? Yıldız Tilbe için harekete geçildi.

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe'nin sosyal medya hesabından paylaştığı sözlere tepkiler devam ediyor. Hayvanseverleri kızdıran Yıldız Tilbe için yargı yoluna da başvuruldu. Yıldız Tilbe'nin sokak köpekleri için kurduğu cümlelere çok sayıda tepki gelmişti. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Sorumlusu Tilbe hakkında suç duyurusunda bulundu. Sözcü'nün haberine göre İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Sorumlusu Avukat Yasemin Babayiğit, Yıldız Tilbe'nin sözlerinin suç teşkil ettiğini belirterek savcılığa şikayette bulundu.

Yıldız Tilbe'nin 'zehirleyerek itlaf' tarifine destek verildi

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Sorumlusu Avukat Yasemin Babayiğit savcılık dilekçesinde, yaklaşık 5 milyon takipçisi bulunan Yıldız Tilbe'nin 'zehirleyerek itlaf' tarifine destekler geldiğini ve bunun bir katliam tarifine dönüştüğünü belirtti. Babayiğit şikayet dilekçesinde, "Akıl veya mantık ile izah edilemeyecek, sokaklarda yaşama savaşı veren sokak hayvanlarını hedef gösteren, onların nasıl öldürüleceğine ilişkin tabiri caizse ‘katliam tarifi’ niteliğindeki nefret söylemleri kamuoyunda ve sosyal medyada adeta infiale sebebiyet vermiştir" ifadelerini kullandı. Babayiğit, Yıldız Tilbe'nin biran önce kısıtlama talebiyle vesayet mahkemesine gönderilmesini istedi. Ayrıca Av. Babayiğit, Tilbe'nin tam teşekküllü bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevki ile akıl sağlığı ve uyuşturucu/uyarıcı madde kullanıp kullanmadığı hususlarının tespitinin yapılmasını savcılıktan talep etti.

Yıldız Tilbe ne demişti?

Yıldız Tilbe'nin 5 milyona yakın takipçisinin bulunduğu sosyal medya hesabından yaptığı, sokak köpeklerinin zehirlenerek öldürülmesiyle ilgili sözleri tepkilere neden olmuştu. Yıldız Tilbe, 12 Mart'ta sokak köpekleri tarafından saldırıya uğrayan genç kız haberleri üzerine bir paylaşım yapmıştı. Tilbe, "Saldıran köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin hepsi gebersin. İnsan parçalamak nedir ya" ifadelerini kullandı. Yıldız Tilbe benzer yönde paylaşımlara da devam etti. Gelen tepkiler üzerine Tilbe, yeni paylaşımlar yaptı. Tilbe, "İnsanları parçalayıp öldüren köpekler öldürülsün dediğim için beni çağ dışı bulanlar kendi insanlığını sorgulasın… İnsanlar ölür, hayvanlar geberir, ağaçlar kurur çiçekler solar, yağmur yağar rüzgar eser Allah’ın dediği olur" yazdı. Yıldız Tilbe daha sonra bazı paylaşımlarını kaldırdı.

24-03-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar