Zeki Müren tepkisine Alpay’dan açıklama

Zeki Müren tepkisine Alpay’dan açıklama
Son zamanlarda tarzı ve müziği sıkça tartışma konusu olan Zeki Müren, bazı usta sanatçılar tarafından yoğun şekilde eleştirilmeye başlandı.

Özdemir Erdoğan’ın çıkışından sonra Zeki Müren ile ilgili eleştiri getiren Alpay'dan yeni açıklama geldi. Zeki Müren hakkında söylediği “ Türk Müziğini katletti.” sözüne bazılarının tepki göstermesi üzerine sevilen şarkıcı Alpay’dan gelen açıklama haberimizde. Müzikseverler kült şarkıların ustası Alpay’ın tepkisini ve açıklamasını merak ediyor. Şimdi detaylar

Zeki Müren tepkisine Alpay’dan açıklama

1996 yılında aramızdan ayrılan Zeki Müren halen anılmaya devam ediyor. Son zamanlarda tarzı ve müziği sıkça tartışma konusu olan Zeki Müren, bazı usta sanatçılar tarafından yoğun şekilde eleştirilmeye başlandı. “Zeki Müren izleyen erkek çocuklar travmalar yaşadı" diyerek bir anda dikkatleri üzerine çeken Özdemir Erdoğan'a usta şarkıcı Alpay da destek verdi. Zeki Müren’in Türk müziğini katlettiğini ve ölçüsüz tavırlarıyla kötü örnek olduğunu vurgulayan Alpay, o sözlerine açıklama getirdi.

Kendini Sanat Güneşi ilan etti

Özdemir Erdoğan’ın Zeki Müren’i eleştiren sözleri henüz sıcaklığını korurken bu kez de müzisyen Alpay’ın konu ile ilgili konuşması dikkatleri bir kez daha Zeki Müren’e çevirdi. İşte ilerleyen yaşına rağmen unutulmayan sanatçılardan Alpay’ın, ‘Sanat Güneşi’ hakkındaki sözlerini aynen paylaşıyoruz: “On kulağım olsa biriyle Zeki Müren dinlemem. Zeki Müren abartılı üslubu ve Türkçe’siyle Türk Sanat Müziği’ni katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla Türkiye’de kötü örnek olmuştur. Kendi kendisini ‘Sanat Güneşi' ilan etti. Herkes ‘Ne hokkabazlık yapacak?’ diye programa giderdi. Çok alkış alanları kovdururdu”

Zeki Müren’i izleyenler travma yaşadı

Benzeri ifadeler geçen ay usta sanatçı Özdemir Erdoğan’dan da gelmişti. Daha önce masonlarla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Özdemir Erdoğan, Zeki Müren konusunda fitili ateşleyen tartışma için şunları söylemişti: “Bülent Ersoy, çok daha namuslu, çünkü o kadın oldu. Ama Zeki Müren kötü bir rol modeldi. Onu izleyen erkek çocuklar travmalar yaşadı. 1952 senesinde sahneye çıktığı vakit, smokiniyle birinci sınıf şarkı söyleyen biriydi. Sesi de pırlanta gibiydi. Özel hayatı sebebiyle 60’ların sonunda kötü şarkı söylemeye başladı ve kötü örnek oldu. Bu adama ‘Paşa’ dediler. Bir paşa da çıkıp, “Buna madam deyin ama ‘Paşa’ demeyin” demedi. Böyle bir şey olur mu? Zeki Müren rol model oldu. Sonra bir sürü kötü örnekleri çıktı. Elton John hiçbir zaman böyle pespayelik yapmadı. Piyanosunun başına oturdu, adam gibi çıktı ve şarkı söyledi.”

Herkes herkesi sevmek zorunda değil

Gelişmeler üzerine 85 yaşındaki Alpay yeni bir açıklama yaptı. Usta sanatçı Alpay, “Tamamen samimi hislerimi ifade ettim. Hissettiğim duyguları aktardım. Herkes herkesi sevmek zorunda değil” şeklinde ifadelere yer verdi.

23-02-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar