Özlem Erdoğan’a Tepki Yağıyor

Özlem Erdoğan’a Tepki Yağıyor
Zeki Müren hakkında ifade ettiği sözlerle bir anda ortalığı karıştıran Özdemir Erdoğan’a tepkiler dinmek bilmiyor. İşte haberin ayrıntıları!

Son günlerde magazin basınında ve sosyal medyada adeta kıyamet koptu. Bir gazeteye verdiği röportajda Zeki Müren, Ferdi Özbeğen ve Bülent Ersoy hakkında şok ifadelerde bulunan müzisyen Özdemir Erdoğan’a her kesimden tepki yağmaya devam ediyor. Ünlü müzisyenin Zeki Müren için ifade ettiği şok ifadeler özellikle müzik dünyasının tanınmış kişileri tarafından tepkiyle karşılandı. Özdemir Erdoğan’ın “insanlarımız Zeki Müren’i çocuklarıyla birlikte izledi. Onu izleyen küçük erkek çocukları travmalar yaşadı” sözleri üzerine ve yine Ferdi Özbeğen ve Bülent Ersoy hakkında söyledikleri üzerine birçok isim Özdemir Erdoğan aleyhine mesajlar yayınladı. İşte bu tepkilerden öne çıkanlardan bazıları!

Hüküm Allah’ındır!

Usta isim Bülent Ersoy Özdemir Erdoğan’ın kendisi ve Zeki Müren için söylediklerine yine bir gazete aracılığıyla cevap verdi. Bülent Ersoy açıklamasında “ölmüş bir sanatçının ardından böyle amiyane yorumlar yapmak son derece yakışıksızdır. Ben kendi adıma doğru olduğuna inandığım şeyi yaptım. Hüküm Allah’ındır. Zeki Müren’in musikideki önemli yeri konuşulup saygıyla anılması gerekirken bu tip yorumlar yapılması benim anlayışıma hiç uymuyor. Zeki Müren çok büyük bir icracı, bestekar ve şov insanıydı. İnsanları bacak aralarıyla değerlendirmeyin. İnsanlar beyinleriyle düşünür. Sanatkarlar da beyinlerindeki işlevler, gırtlaklarındaki özellikler ve ses icracılığıyla değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı. Bir başka ünlü isim Demet Akalın ise “şu yaşarken bile hatırlanmayanlar! Bir tane hayrınız olmamış, gönüllerde taht kurmuş büyük Zeki Müren’i mezarında rahat bırakın. Sevgi ve saygıyla anıyoruz Paşam seni. Ölmeyecek gibi konuşanlar için yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı. Ünlü şarkıcı Muazzez Ersoy ise yaptığı açıklamada “Özdemir Erdoğan’ın gazete ya da Tv röportajlarında konuşacağı cümleleri kendi sanatı ve müziği olmalı. Bu dünyada her canlı için ölüm olduğu unutulmamalı, ölen insanın arkasından konuşmak doğru değil. Zeki Müren ahrete intikal etmiş, ona cevap verebilecek durumda değil. Zeki Müren’in konuşulacaksa sanatı, sanatında yaptığı devrimler konuşulmalı” ifadelerini paylaştı.

Pek Çok İsim Tepki Gösterdi!

Müzisyen Özdemir Erdoğan’ın Zeki Müren için ifade ettiği sözlere tepkiler dinmek bilmedi ve pek çok isim açıklama yaptı. Ünlü şarkıcı Yonca Evcimik “sanatçının eserlerinin yerine cinsel yönelimlerinin konuşulması ayıp. Özdemir Erdoğan’a bu sözler yakışmadı” derken, bir başka isim Fatih Erkoç ise “Özdemir Erdoğan iyi bir müzisyendir. Ama hakareti olumlu bulacak halim yok. İnsanlar eleştiri yapabilir ama hiçbir seveni incitmemek koşuluyla” ifadelerini kullandı. Usta yorumcu Haluk Levent ise “bugün doğum ya da ölüm yıldönümü değil ama Müren’i saygıyla anıyoruz” derken ünlü türkücü Sabahat Akkriraz ise “Zeki Müren gibi tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı’na bırakacak kadar engin gönüllü olmayan şarkıcılar onu eleştirmesin. Komik oluyor” ifadelerini kullandı. Pek çok isim konu hakkında sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu ve Özdemir Erdoğan’ı eleştirdi.

10-01-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar