Anadolu Efes’in Başantrenörü Ergin Ataman’ın Hayatı Belgesel Oluyor!

Anadolu Efes’in Başantrenörü Ergin Ataman’ın Hayatı Belgesel Oluyor!
Türkiye’nin önemli isimlerinden Anadolu Efes ve A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın baş antrenörü Ergin Ataman’ın hayatının belgeseli çekilecek. Belgesel nerede yayınlanacak?

14 Haziran 2022 tarihinde ülkemizde yayın hayatına başlayacak olan Disney Plus, şimdiye kadar birçok Türk yıldız ile anlaşma yaptı. Bu isimler arasında Halit Ergenç, Şahan Gökbakar, Aras Bulut İynemli, Engin Akyürek, Kenan İmirzalıoğlu, Pınar Deniz, Hande Erçel, Cansu Dere, Demet Özdemir ve Tarkan gibi starlar yer alıyor. Star isimlerle çekilecek dizi ve filmlerin haricinde bazı ünlü ve önemli isimlerinde hayatları belgesel olarak çekilip Disney Plus platformunda yayınlanacak. Bu isimlerden Barış Manço, Kemal Sunal, Nusret ve son olarak basketbolun önemli antrenörlerinden Ergin Ataman oldu. Peki, Ergin Ataman kimdir? Hayatı, başarıları… Ergin Ataman belgeseli ne zaman çekilecek? Belgesel ne zaman yayınlanacak? İşte merak edilenler…

 

Ergin Ataman’ın Hayatı Belgesel Olarak Çekilecek

Ergin Ataman, Türk basketbol tarihinin en başarılı teknik adamları arasında yer alıyor. HY EuroLeague’de üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes’in başantrenörü Ergin Ataman’ın hayatı Türkiye pazarına 14 Haziran’da giriş yapacak olan Disney Plus’ta belgesel oluyor.

Disney Plus’ın Türkiye yapılanmasını Cenk Soner ile Mehmet İçağasıoğlu’nun yönettiği platformda, dünyaca ünlü bir belgesel yönetmeninin çekeceği projenin 3 ya da 4 bölümden oluşması planlanıyor.

 

Ergin Ataman’ın Belgeseli Hangi Platformda?

Birsen Altuntaş’ın haberin göre, basketbol antrenörü Ergin Ataman dünyanın popüler platformlarından Disney Plus ile anlaştı. Ergin Ataman’ın hayatı Disney Plus platformunda çekilecek.  

Büyük ses getiren Ergin Ataman’ın belgeselinin Netflix’te çekileceği haberi, dünyanın 2 güçlü platformlarından Netflix ve Disney Plus arasında büyük çekişmeye sebep olmuştu. İki platformda belgeselin kendi platformlarında yayınlanacağının haberini vermiş. Fakat sonunda Disney Plus ile anlaşma sağlanmıştı.

 

Ergin Ataman’ın Belgeseli Ne Zaman Yayınlanacak?

14 Haziran’da Türkiye pazarına giriş yapacak olan ve birçok ünlü ile sözleşmeler imzalayan  Disney Plus Spor alanında da önemli bir belgesel için anlaşma sağlamış oldu. Başarılı spor adamı Ergin Ataman’ın belgeselinin yaz aylarında çekilmeye başlaması ve önümüzdeki yıl içinde yayınlanması bekleniyor.

 

Ergin Ataman Kimdir? Ergin Ataman’ın Hayatı

Nereli: İstanbul

Yaşı: 56

Burcu: Oğlak

Boyu: 1.90

 

Ergin Ataman, İstanbul’da 7 Ocak 1966 tarihinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini İtalyan Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi. 1978 yılında Eczacıbaşı Basketbol takımında oyuncu olarak başlayan Ataman, Eczacıbaşı ve Yeşilyurt takımlarında oynadı.

Ergin Ataman, Eczacıbaşı altyapısında antrenörlük yaparak başladı. Daha sonra Efes Bilsen alt yapısında antrenörlük yaptı. Antrenörlük yapan Ataman, sırasıyla Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom, Pınar Karşıyaka, Efes Pilsen’de yer aldı.

 

Efes Pilsen ile 2008-2009 sezonunda anlaşan Ergin Ataman, 2005’ten sonra ilk TBL şampiyonluğunu takıma kazandıran isim olmuştur. Efes Pilsen sezonu sadece 2 mağlubiyetle kapattı, saha avantajı ile başlamış olduğu final serisinde Fenerbahçe Ülker’e Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda üst üste 2 maç kaybetmiştir, fakat o maçın ardından Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker’i üst üste 4 maç yenerek şampiyonluğu elde etmiştir. Ergin Ataman yönetiminde aynı sezon Teknosa Erkekler Türkiye Kupası’nı da kazanmış olan Efes Pilsen duble başarı kazanmıştır.

Spor kariyerinde birçok başarıya imza atmış, HY EuroLeague’de üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes’in başantrenörü olan Ergin Ataman, aynı zamanda Avrupa basketbolununda da 5 kupa kazanmıştır. Son olarak ise 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü Euroleague kupasını Anadolu Efes ile kazanmıştır. 

 

23-05-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar