Aşkın Nur Yengi’nin Acı Günü

Aşkın Nur Yengi’nin Acı Günü
Müzik dünyasının ünlü isimlerinden biri olan ve 90’lı yıllara damgasını vuran Aşkın Nur Yengi annesi Samime Yengi’yi kaybetti.

Ünlüler dünyasından bir acı haber bugün magazin basını ve internet haber siteleri ile sosyal medyada yer aldı. Zaman zaman ünlülerin ya da yakınların ın vefat haberlerini okurlarına duyuran magazin basını bugün de ünlü şarkıcı Aşkın Nur Yengi’nin annesini kaybettiğini okurlarına duyurdu. Özellikle 90ların en ünlü isimlerinden olan ve seslendirdiği şarkılarla geniş kitleleri kendisine hayran bırakan ünlü şarkıcı Aşkın Nur Yengi’nin annesi Samime Yengi 94 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Ünlü ismin annesinin 18 şubatta hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altına alındığı öğrenildi. Samime Yengi’nin vefat sebebi ise yaşlılığa bağlı kalp ve organ yetmezliği olarak açıklandı. Ünlü isim Aşkın Nur Yengi’nin annesinin kaybını şarkıcının menajeri sosyal medya hesabından duyurdu.

Aşkın Nur Yengi Annesini Kaybetti

90’ların en ünlü isimlerinden biri olan ve seslendirdiği şarkılarla sevenlerinin kalbinde izler bırakan ünlü isim Aşkın Nur Yengi bugün annesi Samime Yengi’yi kaybetti. 94 yaşında yaşlılığa bağlı kalp ve organ yetmezliği sebebiyle hayata veda eden ünlü ismin annesinin vefatını şarkıcının menajeri Haluk Şentürk sosyal medya hesabından duyurdu. Yapılan açıklamada “sevgili Aşkın Nur Yengi’nin kıymetli annesi Samime Yengi Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun. Tüm aileye başsağlığı dilerim” ifadeleri kullanıldı. Ünlü ismin annesi Samime Yengi’nin cenazesi defnedilmek üzere Datça’dan hastaneden alınarak İstanbul’a götürüldü. Ünlü ismin annesinin cenazesinin Pazar günü toprağa verileceği öğrenildi.

Aşkın Nur Yengi Kimdir?

1990’lı yılların en popüler şarkıcılarından olan ünlü isim Aşkın Nur Yengi 3 Temmuz 1970 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından müziğe duyduğu ilgi sebebiyle Türk Musikisi Devlet Konservatuarında Çello bölümünden mezun olmuştur. Sezen Aksu’ya vokal olarak başladığı sahne çalışmalarına daha sonra tek olarak devam etmiş ve pek çok sevilen şarkıya imza atmıştır. Pek çok albüme imza atan Aşkın Nur yengi özellikle 90’ların ikinci yarısına damga vuran isimlerden biri olmuştur. Ünlü isim, Sevgiliye, Hesap Ver, Kara Çiçeğim, Haberci, Aşk Kazası, Peşindeyim, Aşkın Nur Yengi, Yasemin Yağmurları, Aşk’ın Şarkıları ve Gözümün Bebeği adlı albümlere imza atmıştır.

13-03-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar