Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram Veli Dizisine Yeni Oyuncu

Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram Veli Dizisine Yeni Oyuncu
TRT 1 için hazırlıkları sürsen ve yeniayın döneminde ekrana gelmesi beklenen 26 bölümlük Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram Veli Dizisi için cast çalışmaları devam ediyor.

TRT 1 son zamanlarda tarihte yaşamış ve büyük etkiler meydana getirmiş pek çok önemli kişinin hikayesini dizi yapmak için çalışmalar yürütüyor. Yapım şirketleri aracılığı ile yürütülen bu çalışmalarda yaşadıkları dönemde ve sonraki zamanlarda büyük izler bırakmış bu kişilerin hayatları ve yaşadıkları zamanın olayları ve siyasi şartları hikayelerle anlatılıyor. Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bayram Veli bu isimlerden bazıları olarak öne çıkıyor. Kanal Tekden Film aracılığı ile bu günlerde yine bir tarihi kişiliğin hikayesini dizi film olarak çalışıyor. Tekden Film tarafından hazırlıkları süren Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram Veli dizisi için cast oluşturma çabaları devam ederken yapım şirketi dizide rol alacak yeni bir oyuncuyla daha anlaşmaya vardı. Daha önce bu tür yapımlarda rol alan Derda Yasir Yenal Aşkın Yolculğu Hacı Bayram Veli dizisi oyuncu kadrosuna dahil oldu.

Aşkın Yolculuğu'nun Castı Şekilleniyor

Tekden Film tarafından TRT için hazırlanan ve önümüzdeki dönemlerde ekrana gelecek Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram Veli adlı dizi için çalışmalar devam ediyor. Yönetmen koltuğunda Kamil Aydın’ın oturacağı ve İsa Yıldız’ın senaryosunu kaleme aldığı dizi için daha önce anlaşılan Burak Sevinç, Sena Çakır gibi isimlere şimdi de Derda Yasir Yenal eklendi. 26 bölüm olarak planlanan dizinin çalışmaları devam ederken dizinin ne zaman sete çıkacağı ve dizinin tam yayın döneminin ne zaman olacağı konusunda bir bilgi yok. Ancak dizinin daha önceki örnekleri gibi yine Ramazan ayında ekrana gelmesi bekleniyor. Dizide rol alacak Derda Yasir Yenal’ın Emir Sultan karakteriyle seyirci karşısına çıkacağı öğrenildi.

Derda Yasir Yenal Kimdir?

TRT 1 ekranlarında seyirciyle buluşacak olan Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram Veli adlı 26 bölümlük dizide Emir Sultan karakterini canlandıracak olan başarılı oyuncu Derda Yasir Yenal 18 Ocak 1991 yılında Almanya’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından üniversite için Türkiye’ye gelen ve burada Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler okuyan oyuncu daha sonra oyunculuk mesleğine yönelmiştir. Amerika’da özel oyunculuk dersleri alan Derda Yasir Yenal ilk oyunculuk deneyimini Sevda Kuşun Kanadında adlı yapımla yaşamıştır. Oyuncunun bugüne kadar rol aldığı yapımlar arasında Kuşlarla Yolculuk, Yüzleşme, Triliçe, Söz ve Sevda Kuşun Kanadında adlı yapımlar bulunmaktadır.

23-07-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar