Atv’nin Baş Belası Dizisinin Reytingleri Düşmeye Devam Ediyor

Atv’nin Baş Belası Dizisinin Reytingleri Düşmeye Devam Ediyor
İrem Helvacıoğlu ve Seçkin Özdemir'in başrolü paylaştığı Baş Belası dizisinin başı büyük belada! Baş Belası dizisinin reytingleri ise düşmeye devam ediyor.

Baş belası Dizisi çok başarılı bir çizgi tutturmuştu.  Hikaye ve konsept gayet iyi. Seyircisi tarafından Baş Belası dizisi uzun süre ekranda kalması istenen bir proje oldu. İrem Helvacıoğlu ve Seçkin Özdemir ikilisinin iyi performans gösterdiğini ve karakterlere çok iyi uyum sağladıklarını izlediğimiz bölümlerde gördük. Atv ekranlarında izledigimiz Baş Belası dizisi adına aslında ne senaryoda ne de oyuncular konusunda bir sıkıntı yok. Tek ve en büyük problem reytingler. Henüz yeterince izleyicinin ilgisini çekmemesi dizi adına büyük talihsizlik oldu. Onuncu bölümü dün akşam yayınlanan Baş Belası dizisinin reytingleri düşerken, yaz döneminin de bitmek üzere olması büyük bir sıkıntıyı beraberinde getirdi

ATV’nin Eylül ayında dizi için bir karar vermesi gerekiyor. Baş Belası, Cuma akşamları yayınlanıyor ve reytingler hiç de iyi değil. İzleyici kitlesine hedeflerindeki gibi ulaşılamadı. Dün akşam tüm kişilerde dokuzuncu olan dizi, AB’de günü yedinci bitirdi ve ABC1 kategorisinde ise sekizinci sırada yer aldı. Reyting oranları Baş belası için oldukça düşük geldi. Reyting sonuçlarına göre, ATV’nin böyle düşük bir performanslı diziyi ekranda taşıması kolay olmayacak. Rakip kanalların yeni iddialı projelerinin de başlaması ile birlikte Baş Belası’nın durumu daha da kötüleşebilir. İşte bu noktada ATV’nin baş belası için  bir karar alması gerekecek.

Birçok izleyici tarafından son dönemin en kaliteli yapımlarından birisi olan Baş Belası, adeta ATV’nin başına bela oldu. Çünkü yayından kaldırsa bir dert, kaldırmasa ayrı bir dert.Bu kadar iyi bir projenin yayından kaldırılması izleyici tarafından büyük tepkileri üzerine çekecektir. Fakat  dizinin yükselme umudu da her geçen hafta daha da düşüyor.  İzleyicilerin Baş Belası’na yeterince ilgi göstermemesi kanalın işini zorlaştırıyor.

Eylül ayı ile birlikte ATV’nin bir karar vermesi gerekiyor. Baş Belası dizisini  yayından ya kaldıracak ya da bir süre daha devam etmesine izin verecek. Tabii ki reytingler yine en belirleyici faktör olacak. Baş belası dizisinin bu kadar düşük reytingler alan bir yapımın kış döneminde ise çok daha iyi performans göstereceği ve iyi reytingler alacağına yönelik beklentiler düşük. ATV ekranında belirli bir kitleye sahip Baş Belası dizisine final yaptırmak büyük haksızlık. Fakat bu kadar düşük reytinglerle de kış döneminde diziye  devam etmek ATV adına büyük bir gelir kaybı anlamını taşıyor.

Başrollerde İrem Helvacıoğlu ve seçkin Özdemir’in rol aldığı Baş Belası dizisinin 11. yeni bölümünden ilk fragman da yayınlandı. 27 Ağustos Cuma günü yeni bölümden ilk görüntüleri izleyebilirsiniz.

22-08-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Dinç

Yasemin Dinç

Yasemin Dinç, 1994 'de İstanbul Kadıköy'de doğmuştur. Eğitimini tasarım üzerine tamamlayıp 2015 yılında mezun olarak iş hayatına atı .. devamı.. mail
Yorumlar